november 2016

Sander Lemmens

Afgelopen weekend behaalde Sander Lemmens uit Ham al zijn derde zege  seizoen tijdens dit veldritseizoen. Hij was de beste in Lichtaart waar hij alle tegenstanders uit het wiel fietste om solo te arriveren.
“En dat doet deugd”, aldus de tweedejaars junior uit Ham. “De twee vorige wedstrijd behaalde ik de zege telkens in de sprint. In Nossegem was ik de snelste in een spurtje met vier, in Rijkevorsel spurtten we met drie voor de zege. Dat is natuurlijk ook heel fijn, maar solo aankomen is toch nog iets mooier.”

Robbe Ghys

Straks start de zesdaagse van Gent met ondermeer Robbe Ghys die op nog piepjonge leeftijd in de arena wordt gesmeten aan de zijden van de Duitser Marcel Karlz. Een avontuur waar Ghys verlekkerd naar uitkijkt.

Zilver voor de Belgische pistiers

Het Belgisch viertal met daarbij Robbe Ghys en Gerben Thijssen heeft op de wereldbekerwedstrijd in Apeldoorn een zilveren medaille behaald. Starter Robbe Ghys nam de ploeg meteen op de sleeptouw waardoor ze even voor kwamen op de Canadezen. Maar die vochten sterk terug en trokken uiteindelijk het laken naar zich toe. Toch een prachtige prestatie voor de nog jonge maar dus zeer beloftevolle achtervolgingsploeg.
Het team dat zilver behaalde: Kenny De Ketele, Moreno De Pauw, Gerben Thijssen en Robbe Ghys.