maart 2017

Havik de sterkste

Ondanks de strakke wind durfde de Nederlander Piotr Havik het aan om op zo’n 15km van het einde weg te glippen uit een kopgroep van 15 renners die zich al tijdens de eerste ronde vormde. Havik hield stand en won. Een sterk nummertjes.
Uiteraard is hij in onze contreien geen onbekende. Havik werd als junior opgeleid bij het AVIA-team. Zijn eerste beloftenjaren reed hij bij het developmentteam van Rabo, vorig jaar maakte hij deel uit van het continentale 3M.

Stevens bezorgt zichzelf verjaardagscadeau

Een jaar geleden won Stevens eind maart de Zuid-Kempische Pijl in Mol en de week nadien in St.-Truiden.  Dat is altijd een beetje zijn periode geweest. Nu weer want zaterdag behaalde hij zijn eerste seizoenszege.
Een dag voor zijn 28ste verjaardag heeft Timothy Stevens zichzelf een mooi verjaardagscadeau geschonken door in Anzegem zijn eerste seizoenszege te behalen. “Nochtans had ik aanvankelijk alles behalve goede benen”, aldus Timo. “Woensdag was ik in Froidmont heel diep geweest en daar was ik blijkbaar nog niet echt van gerecupereerd. Ik was er mee met de goede ontsnapping maar moest nadien als gevolg van een lekke band lang en hard achtervolgen om waar vooraan te geraken. Uiteindelijk werdk nog 7de. Toen zaterdag dan 12 renners wegreden, dacht ik dat de koers beslist was. Uiteindelijk kwam ik er een beetje door en kon samen met mijn ploegmaat Livigne en trainingsmakker Cédric Raymackers nog bij de kopgroep aansluiten.”

Verrassende winnaars in TT

De eerste testtijdrit van het seizoen in Montenaken kreeg toch wel een paar verrassende winnaars. Bij de nieuwelingen werd uitgekeken naar nationaal kampioen Jarne Van Dyck. Maar hij moest het afleggen van Branko Huys. De beste junior werd Loran Cassaert die vooraf zeker niet tot de favorieten werd gerekend. Beste Limburger werd Lars Daniëls met een 10de plaats.

Tweede zege voor Bonneu

Na winst in Drieslinter, begin deze maand, heeft Kamiel Bonneu uit Hamont-Achel zijn tweede overwinning van dit nog prille seizoen behaald. In Florennes was hij de beste van 67 deelnemers. De Davorenner heeft van de Ronde van Vlaanderen een hoofddoel gemaakt. Die staat ook voor de juniores volgend weekend op het programma. Via winst in Florennes heeft hij alvast vertrouwen getankt.

Jasper Philipsen

Vierde in de Handzame Classic van afgelopen vrijdag. Zondag tweede in de Zuid-Kempische Pijl in Mol… Jasper Philipsen heeft zijn debuut bij de beloften allerminst gemist. In het verleden is al vaker gebleken dat wat goed is ook heel snel komt. En dat heeft Philipsen nog maar eens onderstreept.

Wat goed is komt snel

Vierde in de Handzame Classic van afgelopen vrijdag. Zondag tweede in de Zuid-Kempische Pijl in Mol… Jasper Philipsen heeft zijn debuut bij de beloften allerminst gemist. In het verleden is al vaker gebleken dat wat goed is ook heel snel komt. En dat heeft Philipsen nog maar eens onderstreept.
Van iemand die drie jaar op rij de trofee van Flandrien ontvangt, mag je zoiets wel verwachten. “En toch was ik er niet helemaal gerust in”, glimlacht Jasper. “De wilde verhalen over de lastige stap van junior naar belofte waren ook mij niet vreemd. Doch al bij al valt het allemaal nog mee.”
We vroegen Jasper naar zijn mening omtrent enkele issues waar neo-beloften mee te kampen zouden hebben.

Euregioklassement

Ook in 2017 zal er weer een mabs4.0-euregioklassement zijn. En ook nu weer zullen er drie klassementen worden opgemaakt waardoor alle categorieën zoals de nieuwelingen, juniores, eliten z/c en beloften aan hun trekken komen.
Andermaal zullen we weer mogen rekenen op onze vertrouwde sponsors die ons initiafief krachtig blijven steunen.  
Er zullen dit jaar weer zes wedstrijden voor nieuwelingen in aanmerking komen voor het klassement, waarvan vier in Belgisch-Limburg en twee in Nederlands-Limburg. Voor de juniores staan er voorlopig zeven wedstrijden op ons programma. Al is het nog niet helemaal zeker of de junioreswedstrijd in Eijsden zal doorgaan. Mocht er daaromtrent een wijziging komen, zal de onderstaande kalender meteen worden aangepast. Hou die dus de komende dagen goed in de gaten.
Je vindt via de site www.mabs40euregioklassement.com meer informatie omtrent die klassement. 

Pagina's