mei 2017

Kleine soap rond Lars Put

Via Facebook meldde Sport en Steun Leopoldsburg dat Lars Put aan de selectie voor het BK werd toegevoegd. Maar blijkbaar is dat een foutief bericht, melden ons de verantwoordelijken van de Limburgse afdeling. Nochtans staat Lars Put ook op de officiële deelnemerslijst van de wielerbond. En dus moet toch iemand van de verantwoordelijken zijn naam hebben doorgegeven.  Officieel kreeg hij zelfs al door de wielerbond het rugnummer 34 toegewezen. 

Limburgers in het BK juniores

Vorig jaar had Limburg met ondermeer Jasper Philipsen, Gerben Thijssen, Jens Reynders en Jordi Meeus enkele serieuze kandidaten op het Belgisch kampioenschap. Thijssen reed een schitterende wedstrijd maar bij de eindafrekening was het Stef Claes die met zijn zesde plaats de beste Limburger werd. Dit jaar is de kans dat de titel naar Limburg komt een stuk kleiner. Maar als je weinig verwacht kan het alleen maar meevallen. En dat is waar we zondag in Oosterzele op hopen.
De Limburgse selectie telt tien renners. We polsten hen stuk voor stuk omtrent hun verwachtingen en ambities voor zondag.

Decoster klaar voor BK

Gerrik Decoster blijkt klaar voor het Belgische kampioenschap. Dat heeft hij alvast getoond door drie dagen eerder in Tessenderlo zijn eerste overwinning te behalen. De wedstrijd werd vrij snel beslist. Al vroeg reden er vier renners weg. Decoster is er samen met nog drie ploegmaats naartoe gereden. Ongeveer 20km lager kwamen er nog acht renners aansluiten en de beslissing was gevallen.
De kopgroep bleef samen en spurtte voor de zege. Gerrik Decoster bleek de snelste.

Revanche van Juul Maes

Juul Maes heeft in Laarne op het kampioenschap van Vlaanderen voor eerstejaars nieuwelingen zilver behaald. Voor een kleine revanche op wat vorig jaar was gebeurd. Toen finishte hij in dat kampioenschap voor aspiranten als derde maar werd uit de uitslag geschrapt omdat hij volgens de wedstrijdjury na een lekke band een ronde te weinig zou hebben gereden. Iets wat Juul altijd ten stelligste heeft ontkend.

Slechts vier renners geklasseerd in Mielen

Vroeger was het schering en inslag dat renners na een wedstrijd gelijk werden geplaatst. Koersafgevaardigden moesten met potlood en papier en in het beste geval op een stoel of een laddertje staande de nummers van de renners proberen te noteren. Bij een groepsspurt was het uitzonderlijk dat men veel renners kon klasseren. Later waren er sommige koersafgevaardigden die met een dictafoontje de nummers probeerden in te lezen. Vaak met, maar ook vaak zonder succes.

Pagina's