juli 2017

Wouters wint in Lommel

Rutger Wouters heeft voor het tweede jaar op rij de kermiswedstrijd in Lommel-Barrier gewonnen. Ondanks een lastige Ronde van Vlaams-Brabant waarin hij sterk presteerde en die pas zondag eindigde, waren de benen blijkbaar nog niet moe. Wouters maakte in Lommel deel uit van een vlucht van vier renners waarvan hij zich aan de meet de sterkste en snelste toonde.

Een ode aan 'onze' Gert

We schrijven 21 juni 2017. In de vooravond krijgen we van een toeschouwer op de avondwedstrijd in Tienen een berichtje dat Gert Claes zwaar gevallen is. Even later meldt ons een renner dat het er met Gert alles behalve goed uitzag. Dat hij ter plaatse meer dan een uur gereanimeerd werd en toen overgebracht naar het ziekenhuis in Leuven. In de nu toch al 43 jaar dat ik het wielrennen van heel dichtbij volg, werden er al tientallen dergelijke berichten de wereld in gestuurd. Zo goed als altijd liep het goed af. Gelukkig maar. Met Gert was het nu anders. Hij was zwaar geraakt aan de hersenen en werd in coma gehouden. Via via hoorden we dat de dokters aan de familie meteen na het ongeval vertelden dat op een schaal van tien de ernst van de verwondingen tien was. Meer kan niet meer en dat weet je dat het echt wel ernstig is.

Warre Dufour

Nathan Vriens gooide enkele weken geleden de handdoek in de koersring. Nu doet ook zijn leeftijdsgenoot Warre Dufour dat. De tweedejaars belofte uit Lommel vindt dat alle inspanningen ten spijt de resultaten niet zijn wat hij ervan verwachtte. Omdat hij samen met zijn vriendin een nieuwe stap wil zetten en er dan uiteraard  zaad in het geldbakje moet, drong deze keuze zich op.Daarmee verdwijnt een beloftevolle kerel uit het peloton.

Pagina's