oktober 2017

Wouters revelatie en veelwinnaar

Voor het seizoen had de leraar uit Koersel zeker niet gedacht dat hij 14 koersen zou winnen. Daarmee steekt hij in de Limburgse zegetabel met kop en schouder boven iedereen uit. Hij stond er een gans jaar. Er ging geen maand voorbij zonder dat hij één of meerdere koersen won. Hoe slaagt iemand die voltijds werkt erin om er een gans jaar te staan?

Limburgse beloften aan de top

Einde wielerseizoen anno 2017! Eentje dat er best mocht wezen. Eentje dat vooral op sportief vlak het allerbeste doet verhopen. Vooral onze jonge beloften hebben getoond dat ze heel wat potentieel hebben. Daar staan er een paar klaar om in de hele nabije toekomst de stap naar de profs te zetten. Milan Menten en Robbe Ghys doen dat volgend seizoen al. Zij tekenden een contract bij Sport-Vlaanderen.

Onze sterren van het jaar

Zoals elk jaar hebben we ook nu weer aan de hand van een puntensysteem de sterren van het jaar gezocht. Bij de nieuwelingen gaat die titel naar Milan Fretin. Hij haalt het met ruim verschil. Bjorn Vandebeek kroont zich tot ster van de juniores en Timothy Stevens is andermaal de laureaat bij de eliten z/c en beloften en dit ondanks dat hij maar weinig wedstrijden in Limburg kon rijden.

Sire we hebben weer spurters

Sire, we hebben in Limburg weer sprinters! Vermits Parijs-Tours toch als de klassieker voor de sprinters wordt aanzien en onze provincie afgelopen zondag met Philipsen, Menten en Thijssen het complete podium bevolkte en van spurters toch nogal eens wordt gezegd dat ze een stapje voor hebben, lijkt het alsof de Limburgse wielertoekomst verzekerd is.
Uiteraard is hun broodje nog niet gebakken. Uiteraard zal ook voor hen de stap naar de profs een hele hoge drempel worden. Maar het ziet er alvast goed uit.
We vroegen aan Eric Vanderaerden, onze sterke spurter van weleer, goed voor 148 overwinningen bij de profs en aan onze analist Johan Vansummeren naar hun mening.

Zonder laptop bijna in Parijs

Voor Jasper Philipsen zit het seizoen erop. “Het is fantastisch geweest en het is nu tijd om een paar weken wat rust te nemen. Vandaag ga ik nog wat losrijden om de lange reis uit de benen te krijgen. Wat die terugreis is toch niet vlekkeloos verlopen”, vertelt hij. “Ik ben met de trein terug gekeerd en dat is toch veel minder relax dan met de auto zoals bijvoorbeeld de jongens van Lotto. Je moet constant attent zijn om op tijd uit te stappen en over te stappen. En dat is nu net niet mijn sterkste wapen”, lacht hij. “Zo scheelde het niet veel of ik zat op de trein richting Parijs. En als klap op de vuurpijl ben ik ook nog een koffer met mijn laptop kwijt gespeeld. Ik weet dus waarvoor ik zondag gekoerst heb.”

Unieke prestatie in Parijs-Tours U23

Drie Limburgers op het podium van Parijs-Tours voor beloften is uiteraard ongezien en andermaal een bewijs dat onze provincie een stel bijzonder talentvolle beloften huisvest. Na 187km spurtte Jasper Philipsen in de 75ste editie van deze beloftenklassieker het snelst van een uitgedunde groep van zo’n veertig renners. Hij ging Milan Menten en Gerben Thijssen vooraf.

Meeus wint een rare koers

Als eerstejaars belofte het seizoen kunnen afsluiten met drie overwinningen is niet voor iedereen weggelegd. Jordi Meeus lukte daar in. In zijn eigen Lommel reed hij afgelopen zaterdag een kei van een wedstrijd en bleek op het einde de snelste van een select elitengroepje.

Pagina's