december 2017

Gert Claes wordt vandaag 50

Vandaag is het 17 december. Voor velen een doodgewone winterdag, eentje van shoppen voor kerstgeschenkjes, eentje van hollen van hier naar daar om alles voor het kerstfeest in orde te krijgen. Maar voor de wielerwereld moet het vandaag een HERDENKINGSDAG zijn. Vandaag 17 december wordt Gert Claes 50 jaar. Gert... waar je nu ook mogen zijn... we klinken op u en danken u bij deze nogmaals voor alles wat je voor het wielrennen in Limburg in die vele jaren betekend heb. Dat en ook u vergeten we niet. Nooit !

Werner Rutten overleden

We vernamen met grote onsteltenis en diepe droefheid het overlijden van Werner Rutten uit Oostham. Op amper 47-jarige leeftijd overleed hij aan de gevolgen van een kwalijke en onschuldige maar zware val bij hem thuis enkele weken geleden. Werner werd nog geopereerd maar is later helaas aan de gevolgen overleden.
Deze gewezen renner is de vader van de renners Owen Rutten (junior) en Rooney Rutten (14-jarige aspirant). Werner was zeer gekend in het veldritmilieu waar hij destijds als mecanieker van Tom Vannoppen (die trouwens de peter is van Rooney is) altijd trouw op post was.

Ook Philipsen prof

Wat eigenlijk in de lucht is een feit. Jasper Philipsen is na Milan Menten en Robbe Ghys de derde Limburger die volgend seizoen zijn debuut maakt bij de profs. Als zal dat in het geval van Philipsen niet zoveel verschil maken met dit jaar. Jasper zal deel uitmaken van het profteam van Axel Merckx maar benadrukt dat hij vooral aan de beloftenwedstrijden zal deelnemen.