maart 2018

weekendwedstrijden

 

Wat? Wielerwedstrijd voor juniores
Waar? In Tessenderlo, aan campus Russelberg in de Gerhagenstraat
Wanneer? Zaterdag, start om 13u00
Wat te beleven? Het organiseren van een wielerwedstrijd is voor de laatstejaars studenten aan de sportschool Russelberg, afdeling wielrennen, een opdracht voor hun GIP en dit onder leiding van hun mentor Dries Hollanders. Het is het zevende jaar dat dit initiatief wordt genomen. Telkens was de organisatie vlekkeloos. Op een lastig parcours met elke ronde een drietal beklimmingen, wordt het voor de deelnemers geen makkelijke opdracht. De wedstrijd gaat over 85km. Er schreven zich al meer dan 110 renners in met daarbij ondermeer Milan Fretin die er na een stage met de topsportschool van Gent zijn eerste wedstrijd van het seizoen zal rijden.

Wat? Wielerwedstrijd voor eliten z/c en beloften
Waar? St.-Truiden (Kortenbos)
Wanneer? Zondag start om 14u00
Wat te beleven? Na Brustem en Zepperen is dit voor de beloften en   eliten z/c de derde wedstrijd in onze provincie. Een jaar geleden verschenen er 164 renners aan de start. Voor zondag schreven zich al meer dan 170 deelnemers in waaronder en sterke Noorse en Zweedse delegatie. Een greep uit enkele mogelijke favorieten: Rutger Wouters, Glenn Loenders, Dries Lehaen (vorig jaar tweede), Dries Vastmans, Stijn Daemen, Jari Snyers, Massimo Vanderaerden, Mathias Houlmont,…

Thijssen en Philipsen in hetzelfde team

Drie wedstrijden reed Gerben Thijssen dit seizoen. Drie keer spurtte hij voor de overwinning. Twee keer werd het de hoofdprijs (Zepperen en Mol) en één keer finishte hij als vijfde. “Dat was vorige week in Parijs-Troyes aldus Gerben. Een wedstrijd over 190km met profs. Mijn conclusie is dat ik op nationaal vlak één van de snelsten ben. Op internationaal vlak in wedstrijden van om bij de 200km moet ik nog aan kracht winnen.

Thijssen wint Zuid-Kempische Pijl

Een jaar geleden stak de toen kersverse belofte Jasper Philipsen voor het eerst zijn neus aan het venster in de Zuid-Kempische Pijl. Hij verraste toen met een knappe tweede plaats nadat Mathias Van Gompel nog niet vooruit bleef en zo het Lotto-overwicht met succes afrondde. Dit keer weer Lottowinst. Nu via Jaspers leeftijdsgenoot Gerben Thijssen. Drie wedstrijden heeft Gerben dit jaar gereden. Daarvan heeft hij er twee gewonnen en werd hij één keer vijfde (Parijs-Troyes). Net als in Zepperen spurtte was hij gisteren in Mol andermaal de snelste van het ganse pak. En net als toen stond ook nu weer de tweede (Sasha Weemaes, vrijdag nog winnaar in Handzame) amper op de foto.

Sterk werk van Theuws

De manier waarop Lommelaar Bartje Theuws zijn eerste officiële overwinning behaalde, was indrukwekkend. Van start tot finish reed hij aan de leiding waarvan het grootste gedeelte in zijn eentje. De startvlag was nog maar pas gehesen of Bartje Theuws, Noah Detalle, Wout Poets en Sam Peeters gingen aan de haal. Bij de laatste twee waren blijkbaar de spieren onvoldoende opgewarmd. Ze moesten meteen weer afhaken. Theuws en Detalle zette door.

Jens Reynders wint in Luxemburg

Jens Reynders uit Heers, die vorig jaar wegens klierkoorts zijn seizoen vroegtijdig moest beëindigen, is terug. En hoe. Hij was de beste in de Luxemburgse grote prijs OST-manufaktu, een wedstrijd die in 2016 ook al gewonnen werd door Cédric Rayamckers (en in 2017 tweede) uit Zepperen.
Voor Jens kwam deze zege onverwacht. "Ik zit momenteel in een zware trainingsperiode. Zelfs zaterdag heb ik nog hard getraind. Deze wedstrijd vatte ik eigenlijk aan als training. Omdat ik zoveel mogelijk hoge wattage wilde trappen, ging ik vaak mee met ontsnappingen.  Ondanks dat zat ik op het einde nog vrij fris. Op twee kilometer van de meet kon ik een kloofje naar een kopduo dichten met Pardini in het wiel. Die nam begrijpelijk niet over omdat hij een ploegmaat vooraan had. Eens we de twee te pakken hadden, sprong Pardini van achter mijn rug weg. Ik kon terug naar zijn wiel en in de sprint kon ik hem ook nog kloppen.

Al nummer twee voor Wouters

“Het seizoen van vorig jaar met 14 overwinningen evenaren wordt een moeilijke klus”, voorspelde Rutger Wouters enkele weken geleden. Maar momenteel zit hij in ieder geval al meer dan op schema. Een jaar geleden moest hij na zijn zege in Zepperen een volle maand wachten eer die tweede overwinning er kwam. Nu is het nog maar half maart en zijn teller staat al op twee. Zondag bracht hij van Booischot de zegebloemen mee naar thuisbasis Koersel.

Euregioklassement anno 2018

Ook in 2018 zal er weer een mabs4.0-euregioklassement zijn. En ook nu weer zullen er drie klassementen worden opgemaakt waardoor alle categorieën zoals de nieuwelingen, juniores, eliten z/c en beloften aan hun trekken komen.
Andermaal zullen we weer mogen rekenen op onze vertrouwde sponsors die ons initiafief krachtig blijven steunen. Ook Brunssum is weer van de partij. Vorig jaar moesten ze noodgedwongen hun wedstrijden skippen wegens wegeniswerken. Nieuwkomer dit jaar is Düren. Enkele jaren geleden maakten hun wedstrijden ook al deel uit van van dit klassement. Nu zal enkel hun wedstrijd voor nieuwelingen in aanmerking komen voor het euregioklassement. Wie de organisatie van Düren kent, weet dat het een prachtige wedstrijd is op een prachtig en zwaar parcours. De renners zullen er twee ronden van 30km moeten afleggen. 
Er zullen dit jaar zeven wedstrijden voor nieuwelingen in aanmerking komen voor het klassement, waarvan vier in Belgisch-Limburg twee in Nederlands-Limburg en eentje in Duitsland. Voor de juniores en staan er vijf wedstrijden op ons programma en voor de eliten z/c-beloften vier.

Pagina's