april 2018

Jesseren

De juniorenwedstrijd in Jesseren is gewonnen door Thomas De Pestel. Hij was de sterkte van een kopgroep van vijf waarvan ook Bram Wauters (4de) en Owen Jacobs (5de) deel uit maakten. Wauters kwam als eerste de laatste bocht uit en omdat de streep dan vlakbij is, had hij een mooie kans op de zege. Maar een lekke band in volle sprint ontnam hem die kans.
Voor de start van de wedstrijd werd een minuut stilte gehouden naar aanleiding van het plotse overlijden van Jeroen Goeleven.

(foto: Roland Pipeleers)

Akkefiet(s)jes

  • De juniorenwedstrijd in Jesseren is gewonnen door Thomas De Pestel. Hij was de sterkte van een kopgroep van vijf waarvan ook Bram Wauters (4de) en Owen Jacobs (5de) deel uit maakten. Wauters kwam als eerste de laatste bocht uit en omdat de streep dan vlakbij is, had hij een mooie kans op de zege. Maar een lekke band in volle sprint ontnam hem die kans.
  • In het Nederlandse Meerkerk is Jasper Philipsen in de GP Arno Wallaard als 11de gefinisht. Roy Jans werd er 14de en Jordi Meeus 30ste
  • Bob Poelmans werd in de topcompetitiewedstrijd voor nieuwelingen te Vezin 22ste. Dat lijkt niet spraakmakend maar wel als je het koersverloop ernaast legt. Bob reed anderhalve ronde alleen aan de leiding en had nadien nog jus genoeg in de benen om mee te gaan met een ontsnapping van een select groepje van ruim 30 renners. Bob werd uiteindelijk 22ste en was daarmee de beste Limburger en ook tweede beste jongere. Zijn grote concurrent van aanstaande zaterdag op het PK voor eerstejaars nieuwelingen Jonathan Vervenne werd 26ste. De wedstrijd in Vezin was bijzonder lastig. Slechts 46 van de 113 deelnemers haalden het einde. 
  • In de E3 Harelbeke voor juniores werd Milan Fretin 9de.
  • Het komende weekend staat in het teken van provinciale kampioenschappen. Zaterdag strijden in Zichen-Zussen-Bolder de amateurs, masters en nieuwelingen voor de provinciale titels. Zondag is het de beurt aan de beloften en eliten z/c. Hun titelstrijd wordt in Mechelen-Bovelingen betwist.
  • Juul Maes behaalde zaterdag in Harelbeke zijn vierde seizoenszege. Hij was er de snelste in een massaspurt.
  • Bram Wauters mocht tijdens de nationale testtijdrit in Chimay als derde mee op het podium. Provinciaal tijdritkampioen Milan Paulus werd 6de.
  • Jente Boons, Provinciaal tijdritkampioen bij de nieuwelingen, werd op de testtijdrit in Chimay 6de. Bartje Theuws finishte daar als 13de.
  • Marianne Vos kwam in Luik-Bastenaken-Luik voor vrouwen ten val en brak daarbij haar sleutelbeen.

Wauters op podium van testtijdrit

Junior Bram Wauters is in Chimay derde geworden tijdens de eerste testtijdrit van dit seizoen. 
Op een geaccidenteerd parcours moest hij enkel Remco Evenepoel en Branko Huys laten voorgaan.
Truiennaar Milan Paulus werd zesde.
Bij de nieuwelingen ging de zege naar Lars Van Ryckegem en werd Jenthe Boons zesde en Bartje Theuws dertiende. 

Overlijdensbericht Jeroen Goeleven

Met veel droefheid hebben wij deze week het overlijden vernomen van Jeroen Goeleven.
Wij wensen de familie, vrienden en kennissen van Jeroen heel veel sterkte bij dit grote, plotse en onverwachte verlies.
Indien je Jeroen nog een laatste groet wil brengen dan kan je hiervoor de nodige info vinden op onderstaand overlijdensbericht.
De plechtig uitvaartdienst zal plaatsvinden op donderdag 26 april om 10.30uur in parochiekerk St.-Jan De Doper in Paal.
Op woensdag is er gelegenheid om afscheid te nemen van Jeroen tussen 19.00 en 19.30uur in het funerarium, Tessenderlosesteenweg 27 in Paal.

Wat een tragisch nieuws !

De wielerwereld is nog niet bekomen van de schok na het plots overlijden van Michael Goolaerts in Parijs-Roubaix. En weer is er een plots overlijden van een jonge wielrenner. Dit keer gaat het om Jeroen Goeleven uit Paal-Beringen. Uiteraard in wielermiddens niet zo bekend als Michael Goolaerts, maar het verlies van andermaal een jonge gast van 25 jaar is uiteraard even schokkend.
Zijn vader Danny meldt het volgende schokkende berichtje op zijn facebookpagina:
Onze familie is ten einde raad. Vanmiddag heb ik onze zoon Jeroen levenloos aangetroffen in zijn kamer. Onbegrijpelijk, we zijn in diepe rouw. Er zijn geen sporen van zelfmoord, dat is duidelijk. Opnieuw een gemotiveerde jongeling die onverklaarbaar afscheid neemt. Gezien de jonge leeftijd is het een overlijden dat onderzocht wordt. Wij weten alvast dat er niets zal gevonden worden m.b.t. het negativisme rondom het wielrennen waar hij momenteel zo veel voor deed. Vaarwel "Kampioen van Limburg", ONZE WERELDKAMPIOEN!

Pagina's