mei 2018

Andermaal pech voor Capiot

De Baloise Belgium Tour is de Limburgers niet goed gezind. Tijdens de openingsetappe was er al de zware van van Gerben Thijssen. Hij kwam er gelukkig zonder breuken vanaf en kon verder rijden. Idem voor Alexander Geuens die tijdens de massaspurt tegen de vlakte ging.
Ook tijdens de tweede rit met aankomst in Knokke moesten enkele Limburgers op de pijnbank. Ergers zelfs... zowel Thimothy Stevens als Amaury Capiot moesten naar het ziekenhuis. Thimothy brak een spaakbeentje aan de onderkant van de pols. Nog erger is het gesteld met Amaury Capiot. Hij kwam al na 20km wedstrijd zwaar ten val. Het zag er meteen ernstig uit en dat bleek ook achteraf. Amaury bak het sleutelbeen en de heup en liep een klaplong op. Bijzonder jammer voor Amaury die vorig jaar wegens knieproblemen al een heel seizoen in rook zag opgaan. Nu zal hij weer voor lange tijd out zijn. De kans dat hij dit seizoen nog in actie treedt is niet zo groot. Al hopen we voor hem uiteraard van wel.
(foto: Giovanni Vandenberghe)

Philipsen en Meeus in Parijs-Roubaix

Zondag staat Parijs-Roubaix voor beloften op de kalender. Twee Limburgse renners zullen daar aan deelnemen. Jordi Meeus van het continentale SEG-team, Jasper Philipsen van het Amerikaanse Axeon Hagens Berman. Vooral van Philipsen wordt wat verwacht. Hij was er vorig jaar ook al bij. Toen werd hij 27ste. Jasper weet dus zeker wat hem te wachten staat.
(foto: Roland Pipeleers)

Evenepoel tegen de rest

Aanstaande zondag strijden de juniores in Lacs de l’Eau Dheure voor de nationale titel. Topfavoriet is Remco Evenepoel die dit seizoen al twaalf keer won, waaronder een pak grote koersen. Twaalf Limburgs proberen hem het vuur aan de schenen te leggen.
Makkelijk zal dat niet zijn. Evenepoel won zopas met bravoure de Vredeskoers voor juniores en domineerde het afgelopen weekend in de driedaagse van Morbihan, een nationscupwedstrijd waarin hij in de internationale top in de vernieling reed. Iedereen zal zondag zijn wiel viseren. Maar gelukkig voor hem heeft hij het parcours mee. Een lastig parcours waarop sterke kerels het verschil kunnen maken.

Ook Machiels aan de start in BK

Limburg mocht voor het Belgische kampioenschap voor juniores in Lacs de l'Eau Dheure elf renners afvaardigen. De selectie gaven we al mee. Maar door een enkele jaren geleden ingevoerde en onbegrijpelijke kronkel worden renners uit Vlaanderen die voor een Waals team rijden, als Walen beschouwd. Brent Machiels is ondermeer zo iemand. Hij kan daardoor niet door Limburg geselecteerd worden. Wel door Wallonië. Wat ook is gebeurd.

Elf Limburgers in Baloise

Van woendag tot en met zondag zullen elf Limburgers aan de start staan in de Baloise Belgium Tour. Gerben Thijssen, Roy Jans, Jelle Mannaerts, Amaury Capiot en Kenneth Vanbilsen zullen we mogelijk vooraan te zien krijgen in de sprintetappes. Jelle Vanendert is 'onze' man voor de zaterdagrit met aankomst in Wanze. David Boucher, Dennis Coenen, Timothy Stevens, Quinten Hermans en Alexander Geuens kunnen zich via een ontsnapping in de kijker rijden.

Leiders in klassement van ster van het jaar

Het seizoen is nu al een paar maanden oud en onze zoektocht naar de Sterren van het jaar krijgt al een beetje vorm.
Bij de nieuwelingen staat Juul Maes riant aan de leiding. Bij de juniores heeft Bram Wauters de leiding over genomen en bij de eliten z/c en beloften is het zegekaper Rutger Wouters die het klassement aanvoert.
Toeval of niet??? Ze zijn alle drie de regerende provinciale kampioenen.

Pagina's