juli 2018

Pauwels wint tweede rit in Luik

De tweede rit van de Ronde van Luik met aankomst in Beyne-Heusay werd gewonnen door Kevin Pauwels. De veldrijder maakte deel uit van een kopgroep van tien die zich diep in de finale vormde. Daarbij ook leider en winnaar van de eerste rit Cédric Raymackers. De Limburger finishte uiteindelijk als 10de op 20" van Pauwels. Raymackers behoudt zijn leiderstrui met 3" voorsprong op zijn ploegmaat Gianni Marchand. Michiel Dielemans volgt op 10" waarmee dus de top-drie bestaat uit Cibel-renners.
We noteerden ook een sterke prestatie van Jari Snyers die als 14de over de meet bolde. Hij staat in het algemeen klassement op plaats 12 op 49" van de leider. (foto: direct vélo)

Raymackers wint en leidt in Luik

Negen Limburgse juniores wonnen dit seizoen een wedstrijd. Eentje van hen slaagde er afgelopen zondag in om een tweede zegestreepje achter zijn naam te plaatsen: Quinten Vandermeer uit Borgloon. Hij won de topwedstrijd Omloop het Nieuwsblad. Daarmee bombardeert hij zichzelf meteen tot topfavoriet voor het provinciaal kampioenschap van aanstaande zaterdag in Kerniel.

Wouters wint in Nieuwerkerken

Rutger Wouters heeft in Nieuwerkerken zijn 12de seizoenszege behaald. Een groep van veertien renners zonderde zich af en vocht voor de overwinning. Daarvan toonde Wouters zich op de streep de beste. Hij haalde het voor 'amateur' John De Schutter die de jongste weken in bijzonder goede doen is. Een week geleden moest hij in Rukkelingen ook enkel Wouters laten voorgaan. Daarentegen won De Schutter wel de 'echte' amateurwedstrijd in Velm. (foto: Glenn Hofkens)

Brescher doet Limburg aan

Een kopgroep van vijf fietste de rest van het deelnemersveld op bijna drie minuten. De twee Sport en Steun-ploegmaats Van Olmen en Schepers konden hun overwicht in die groep echter niet uitbuiten en moesten voor de zege het onderspit delven voor de Duitser Leon Brescher, die een dag later in Vliermaal trouwens opnieuw mee was met de beslissende vlucht, maar daar met een derde plaats vrede moest nemen.

Topzege voor Quinten Vandermeer

De eerstejaars junior Quinten Vandermeer uit Borgloon heeft gisteren de topkoers Omloop het Nieuwsblad gewonnen. Hij haalde het in een massaspurt van Davide Bomboi, die Koerselse roots heeft. Voor Vandermeer is het na winst in Walhain, zijn tweede seizoenszege. Met deze overwinning bombardeert hij zich meteen tot favoriet voor het PK aanstaande zaterdag in zijn thuishaven Kerniel.

Arne Baers sterk in Ransberg

Veldrijder Arne Baers uit Paal heeft in Ransberg zijn eerste seizoenszege op de weg behaald. Op vier ronden van het einde reden er zes renners weg. Tijdens de voorlaatste ronde wipte Arne Baers op de zware klim die de renners elke ronde onder de wielen werd geschoven, uit het peloton weg en reed in zijn eentje naar de vluchters. In de slotronde was hij nog sterk genoeg om samen met Jitse Das van Sport en Steun Leopoldsburg en de Nederlander Ledoux wat voorsprong te pakken. Van die drie toonde Baers zich de snelste.

Pagina's