augustus 2018

Wouters tweede in Kotem

Veel gefeest zal Rutger Wouters na het behalen van de nationale titel zeker niet gedaan hebben. Een dag later stond hij in Kotem al aan de start van een nieuwe wedstrijd. Dat was zo gepland en het behalen van de titel heeft daar niets aan veranderd.
En ook al heeft hij zijn eerste wedstrijd als nationaal kampioen niet gewonnen, toch streed hij mee voor de zege die uiteindelijk naar zijn ploegmaat Sven Noels ging. Die behaalde op 30 juni in Jeuk pas zijn eerste seizoenszege en zit nu al aan zege nummer zes, met uitzondering van winst in Tienen (herdenkingsprijs van Gert Claes) allemaal behaald op Limburgs grondgebied.
Noels en Wouters maakten deel uit van een kopgroep van zeven met ondermeer ook de broertjes Porco uit Genk, de Nederlander Meesen en de Nieuw-Zeelander Yates. Maar ook met de plaatselijk favoriet Joppe Penders, eveneens ploegmaat van Wouters en Noels. Met drie ploegmaats vooraan, kon het voor hen moeilijk mislopen. Het was duidelijk dat de kaart Penders getrokken werd. Hij ging in de finale alleen aan de haal en zijn vlucht werd uiteraard beschermd door zijn twee ploegmaats. Maar Penders kon geen stand houden. Eens hij werd ingekopen, ging Noels weg. Hij won afgescheiden en meteen ook zijn vijfde zege in amper 13 dagen tijd. Vijf seconden later won kersvers nationaal kampioen Wouters de spurt voor de tweede plaats voor Fabio Porco.

Thijssen nationaal beloftenkampioen

Bij de tactiekbespreking van het Lottoteam werd duidelijk gemaakt dat indien Thijssen mee vooraan zou zitten, men voluit zijn kaart zou trekken. En de Genkenaar zat mee vooraan. Eerst niet, maar in de finale wel. En... Thijssen maakte het af, gesteund door zijn ploegmaats Van Moer en Huys die alles uit de kast haalden om Gerben in ideale positie naar de spurt te loodsen. Een prachtig resultaat voor een knaap die deze trui niet meer nodig had voor een profcontract. Dat had hij al op zak, maar dit oogt uiteraard bijzonder mooi op zijn palmares.

Wouters nu ook in de koers een mijnheer

Tijdens het schooljaar wordt Rutger Wouters door de studenten als mijnheer aangesproken en geeft hij aan het Don Bosco in Helchteren les aardrijkskunde en geschiedenis. Gisteren in Straboek toonde hij zich een grote mijnheer en gaf hij koersles. Na een sterke wedstrijd was hij in de finale de sterkste en reed solo naar de nationale titel bij de eliten z/c. (foto: Glenn Hofkens)

Vandermeer doet verder

Nadat Quinten Vandermeer woensdag een nieuwe overwinning behaalde, heeft hij dat drie dagen later in St.-Lambrechts-Herk nog eens netjes overgedaan. Dit keer was hij de snelste van de hele meute. Daarvoor werd hij prima gepiloteerd door zijn ploegmaat Joris Haex de met Quinten in het wiel de laatste kilometer voor zijn rekening nam. Vandermeer maakte het werk schitterend af en won voor (nog een Davorenner) Melvin Lindelauf.

Pagina's