september 2018

Lars Awouters stopt met koersen

Zopas heeft junior Lars Awouters uit Houthalen-Helchteren noodgedwongen moeten beslissen om met wielrennen te kappen. Onlangs werden bij hem hartritmestoornissen geconstateerd. Aanvankelijk tilde men daar niet zo zwaar aan, maar uiteindelijk meenden de specialisten toch dat het beter was om met competitiewielrennen te stoppen. "Ik ben nog te jong voor hartmedicatie te nemen en zeker ook voor een operatie", aldus Lars. "Wanneer ik het hart niet overbelast, kan het geen kwaad zegt men. Maar als je aan competitie doet is een belasting uiteraard altijd het geval. Ik vind het bijzonder jammer dat ik moet stoppen met wielrennen. Een sport die ik heel graag deed. Maar mijn gezondheid gaat natuurlijk voor. Ik heb tien mooie jaren doorgemaakt in het wielerwereldje. Een rijke ervaring die ze me niet meer afpakken. " (fv)

Elias Vanheel net niet

De derde laatste junioreswedstrijd in onze provincie is gewonnen door Stef Scharre. Hij maakte deel uit van een kopgroep van vier met daarbij de Limbugers Schurgers en Vanheel.
Tussen de 66 deelnemers stond ondermeer Milan Paulus, als reserve geselecteerd voor het juniores WK, die na een stage in de Vogezen zijn benen nog eens wilde testen in het vooruitzicht van de de bekerwedstrijd volgend weekend in Jemeppe. Een wedstrijd die het klimmertje uit St.-Truiden een pak beter moet liggen dat de wedstrijd in Hoeselt. Alhoewel dat omloopje toch ook wel in de benen kruipt. Paulus ging al vroeg aan de haal en bleef dat een 30-tal kilometer doen. Doch toen daarna vier renners aan de haal gingen, wachtte hij even af en de vogels waren vliegen.

Na vier jaar nog eens Vastmans

Als nieuweling werd Dries Vastmans als een grote belofte bestempeld. Door nogal wat fysische ongemakken is er dat nog niet uitgekomen. Zeker niet bij de beloften. Dit jaar is hij aan het behoorlijk seizoen bezig. Dat werd enkele dagen geleden beloond met een overwinning in Westkerke waar hij op de meet de beste bleek van een kopgroep van zeven. Voor de 21-jarige knaap uit Neeroeteren was het sinds 1 mei 2014 (!) geleden dat hij nog eens het genot van winnen mocht ervaren. Die zege kwam er net één dag nadat hij officieel bekend maakte dat hij het team Nano verlaat voor Balen BC.

Paulus in WK selectie

behoorlijk zijn streng trekken.
Voor wielerliefhebbers die het jeugdwielrennen niet echt op de voet volgen, is zijn selectie allicht een verrassing. Gewonnen heeft hij dit jaar (nog) niet. De koersen waar er echt moet geklommen worden zijn in ons land dan ook niet zo dik gezaaid en dus liggen voor hem de winstkansen niet voor het grijpen. Maar indien dat toch eens gebeurde, finishte Paulus steevast vooraan.

Limburgse veldritkalender

Zopas werd de veldritkalender voor de komende winter voorgesteld met daaraan gekoppeld de provinciale kampioenschappen. In tegenstelling tot de meeste andere provincies waar alle kampioenschappen aan één organisatie of twee organisaties worden toegewezen, worden die traditiegetrouw in Limburg ook nu weer verdeeld over alle inrichters van veldritten.
De kampioenschappen werden als volgt toegewezen:
aspiranten in Tessenderlo, nieuwelingen in Hechtel, juniores in Kerniel, dames in Heusden-Eversel, eliten z/c en beloften in Heusden-Eversel en G-sporters in Zolder.

Pagina's