juni 2019

Andermaal Hulsmans

Zeven keer gewonnen, zeven keer in een massaspurt... als de ganse meute naar de meet stormt (wat bij nieuwelingen regelmatig voorkomt) is Senne Hulsmans quasi onklopbaar. Ook nu weer in Bierbeek waar hij de tweede meerdere lengten achter zich liet. "Nochtans ging het dit keer niet zo gemakkelijk", vertelt Senne. "Het was een lastig parcours met heel wat stukken bergop. Bovendien maakte de wind het nog een beetje zwaarder. De eerste koershelft voelden de benen ook niet super, maar de tweede helft kwam ik er helemaal door. Toen het er naar uitzag dat het op een spurt ging uitdraaien, heb ik me goed vooraan gehouden. In de slotkilometer werd er hard gereden omdat het super belangrijk was als eerste of tweede uit de laatste bocht te komen. Enkel dan had je winstkansen. Dus was het eigenlijk al spurten voor de echte spurt begon. Ik kwam als tweede uit de bocht, zette meteen aan, kwam aan de leiding en heb vanaf toen niemand meer langs me gezien. Als ik de overwinning in de oefenwedstrijd meetel, is dit toch al mijn achtste zege dit jaar. Een behoorlijk aantal. Niet?

Pieter Jacobs wint Waasland

Zes jaar nadat Pieter Jacobs als prof de Omloop van het Waasland won, heeft de 33-jarige hardrijder uit Gellik nu ook het kampioenschap van Waasland in Belsele gewonnen. Deze interclubwedstrijd over ruim 160km leek halfweg te worden beslist toen acht renners aan de haal gingen. Jacobs was toen nog niet mee. Wel zijn ploegmaat Joren Segers, gewezen Lommelaar maar ondertussen verhuisd naar de provincie Antwerpen.

Thijssen wint GP Vanconingsloo

Pinksterzondag stond de GP Vanconingsloo op het programma, een topcompetitiewedstrijd voor beloften. Geen wind om het pak aan flarden te scheuren, zoals de dag voordien bij de juniores in Bonheiden. Het was wachten tot de kasseistrook op het plaatselijk parcours die de groep uit elkaar deed spatten. Veertig renners bleven er nog vooraan en spurtten voor de zege. Een kolfje naar de hand van Gerben Thijssen die de Britse ploegmaats Townsend en Page vooraf ging. Jordi Meeus spurtte zich naar een zesde plaats.

Bervoets hoopte even

Heel even hoopte Michael Bervoets dat hij na een zij aan zij met de Duitser Tim Neffgen in Kortessem aan het langste eind zou getrokken hebben en zo zijn eerste seizoenzege op de weg behaalde. Uiteindelijk wees de fotofinish Neffgen als winnaar aan.

Hermans niet te houden

Hoeveel wegkoersen heeft Quinten Hermans dit jaar al gereden? Als we het goed hebben bijgehouden was de Sinksenkoers in Averbode zijn achtste. Daarvan heeft hij er vijf gewonnen, vier keer in de Fleche du Sud en op Pinkstermaandag in Averbode. Na 150km haalde hij het daar met kleine voorsprong van Sven Noels. Quintens ploegmaat Nicolas Cleppe werd derde. Rutger Wouters finishte als zevende. (foto Glenn Hofkens)

Pagina's