juli 2019

Zondag BK voor nieuwelingen

Zondag zijn er in Lendelede de nationale kampioenschappen voor nieuwelingen.
De Limburgse selectie ziet er als volgt uit:
EERSTEJAARS: Dré Goelen, Bram Koninckx, Niels Ramaekers, Nick Van Laeken, Yenthe Vanhoudt, Ferre Vanschoonbeek
TWEEDEJAARS: Joren Bijnens, Milan Feytons, Senne Hulsmans, Seppe Maes, Bob Poelmans, Jonathan Vervenne, Lance Vangoidsenhoven.

We missen enkele namen zoals Senne Thonnon (brak zopas sleutelbeen), Tiziano Cinti en Tijl Swennen (stelden zich niet kandidaat) en Jorrit Vanhamond (hervatte afgelopen zaterdag pas de competitie na een noodgedwongen stop van 6 weken wegens gezondheidsproblemen).

Ook de dames-nieuwelingen rijden zondag op dezelfde plaats hun kampioenschap. Volgende Limburgers zijn geselecteerd: Maite Claes, Emma Duchateau, Hanne Gevers, Chloe Greenwood, Ella Neyens, Elvia Peeters, Lies’l Schevenels, Sissy Schuurmans, Kato Willemoons, Clara Delré, Marie Scheen.

Goud voor Emma Szekely

Afgelopen zondag werd er in Heppen gestreden voor de titels van kampioen van Vlaanderen bij de aspiranten. Niemand van de Limburgse jongens behaalde goud, al was Aless De Bock er in de categorie U14 dicht bij. Hij werd tweede. Bij de U15 was er brons voor Matisse Geraerts.
De Limburgse meisjes kwamen beter voor de dag. Emma Szekely, die nochtans dit kampioenschap als voorbereiding op het WK BMX beschouwde, hernieuwde haar titel in de categorie U14. Op het podium werd ze geflankeerd door haar gouwgenote Anna Corvers. Voor Anna Vanderaerden was er zilver bij de meisjes U15.

PK's in Kerniel

Op zaterdag streden de nieuwelingen en juniores voor de provinciale titels. Er waren drie titels te verdienen (eerstjaars nieuwelingen, tweedejaars nieuwelingen, juniores).  Onze pronostiek strandde op een 1 op 3 dankzij Bob Poelmans. Eerstejaars nieuweling Tijl Swennen haalde het niet. Daar was het Tiziano Cinti die kampioen werd. Bij de juniores zaten we er naast omdat onze favoriet Milan Paulus door ziekte niet aan de start verscheen. De titel ging naar Milan Fretin. En na al zijn pech dit jaar is hem dat van harte gegund.
Zondag was het de beurt aan de eliten z/c en beloften. We gokten op Rutger Wouters en Jari Snyers. En... wat waren we er dichtbij. Maar helaas heeft het ons geen cryptocurrency opgeleverd en zullen we dus nog wat moeten wachten eer we schatrijk zijn. Zowel Wouters als Snyers mochten op het PK-podium op plaats twee. Ze werden vooraf gegaan door respectievelijk Simon Daniëls (afgaand op zijn prestaties in de grote wedstrijden een verdiende en mooi kampioen) en Dries Lehaen die al enkele jaren zo'n trofee najaagt en die nu eindelijk mag claimen.
Lees meer over de wedstrijden via onderstaande link:
PK voor nieuwelingen
PK voor juniores
PK voor eliten z/c en beloften

Pagina's