augustus 2019

Fretin breekt sleutelbeen

Pech blijft Milan Fretin blijkbaar achtervolgen. Zaterdag kwam hij op het WK op de piste in Frankfurt in de slotfase van de puntenkoers ten val. Milan kon een renner die voor hem tegen het ovaal smakte niet meer ontwijken en brak daarbij zijn sleutelbeen. Nadat zijn eerste seizoenshelft al in rook was opgegaan door rug- en knieproblemen en onlangs nog een hersenschudding na een val, leek hij weer op dreef. Dat bewezen zijn jongste uitslagen. Na een schitterend EK op de weg waar hij als beste Belg finishte trok de Genkenaar met veel vertrouwen naar het EK.

Jordi Meeus net naast het podium

Met Florian Vermeersch steekt weer een topveldrijder zijn neus aan het venster op de weg. Als nieuweling werd hij in 2015 en Erpe-Mere kampioen van België in het veld. Vorig jaar besliste hij na een goede prestatie in de Ronde van Vlaams-Brabant, waarin hij beslag legde op de 4de plaats in het eindklassement, om eens alles op de weg te zetten. Als lid van het Lotto-Soudal U23 team kreeg hij daartoe de kans. En die heeft hij met beide handen gegrepen. In Habay-la-Neuve werd hij nationaal kampioen bij de beloften.

Laatste zege in kampioenentrui?

Tenzij Rutger Wouters zaterdag zijn nationale titel verlengt, heeft hij op 15 augustus zijn laatste overwinning behaald in de nationale driekleur. Hij kwam aan de start in het Waalse Perbais. Halfwedstrijd ging hij samen met nog zes companen in de achtervolging op twee leiders die op dat moment anderhalve minuut voorsprong bij elkaar hadden gesprokkeld.  Op 30km van het einde reed Rutger samen met Glenn Debruyne in één ruk naar de leiders en ging meteen door. Tuur Deprez kon zijn wagentje aankoppelen. Maar meer dan volgen was voor hem niet aan de orde.

Pagina's