september 2019

Lemmens en Verdonschot

Laura Verdonschot trok naar het Franse Boulzicourt en Derby waar de crossers een bijzonder zwaar parcours voorgeschoteld kregen. Eentje dat de vergelijking met dat van de Koppenberg kan doorstaan. Voor Laura was het al haar tweede seizoenszege want vorige week was ze ook al de beste in Vorselaar.
Sander Lemmens uit Oostham heeft in Koningshooikt zijn eerste overwinning in het veld behaald. Hij versloeg met klein verschil de Nederlander Kyle Agtenberg en Mathijs Wuyts. Erik Dekker, jawel de gewezen Rabobankprof, was de beste bij de masters. Hij ging Guido Verhaegen en de Limburger Dirk Mertens vooraf.

Passendale is van Wouters

Rutger Wouters was het afgelopen weekend zowel zaterdag als zondag in Passendale aan de slag. Twee keer flitste hij er als winnaar over de streep. Zaterdag was hij de enige die (met Constant in het wiel) naar een kopgroep van vier kon rijden. In de spurt voor de bloemen stond er geen maat op het meesterschap van Wouters. Zondag deed hij het nog eens over. Toen maakte hij deel uit van een kopgroep van vijf. Op één kilometer van de finish demarreerde daaruit Mario Willems weg. Op 500 meter van de meet had hij nog 100 meter voorsprong. Toen begon Rutger aan zijn spurt, reed op de hellende aankomststrook iedereen uit het wiel, incluis Willems. Wouters dikt daarmee zijn zegestand aan tot 25 (individuele) overwinningen.

Chaos in Jemeppe

Chaos troef in de slotwedstrijd van de Beker van België voor juniores in Jemeppe. Siebe Deweirdt kwam er als eerste over de aankomstlijn en zal wellicht ook tot winnaar uitgeroepen worden. Maar een uitslag werd er alvast niet opgemaakt omdat er in de slotfase organisatorisch het één en ander misliep.

Milan Paulus naar Seg

Truienaar Milan Paulus zal op het WK voor juniores deel uit maken van de nationale ploeg. Een meer dan verdiende selectie na wat hij dit jaar al allemaal presteerde in wedstrijd van hoog niveau. Maar Milan is ook al bezig met zijn toekomst. Volgend jaar wordt hij beloften. Renners met zijn capaciteiten horen thuis in een goed gestructureerde beloftenploeg met een interessant programma. Doch die ploegen zijn dun gezaaid en de plaatsjes duur. Maar voor Milan oogt de toekomst rooskleurig. Zopas maakte hij bekend dat hij de twee volgende jaren voor het Nederlandse SEG-team zal uitkomen. Het is een hoog gequoteerd Nederlands beloftenteam met sterke internationale renners. Vorig jaar en ook dit jaar reed Lommelaar Jordi Meeus daar ook al en indien hij voor volgend seizoen geen profcontract kan verzilveren, zal dat ook het komende jaar zo zijn. Met Dries Hollanders als ploegleider is de ploeg behoorlijk Limburgs getint.

Een snelle programmeur

Nadat junior Jorit Alenteyns een drietal weken geleden in Geetbets zijn eerste seizoenszege behaalde, deed hij dat in Hoeselt nog eens over. Hij was er de snelste van een kopgroep van acht die zich onder impuls van Angel Deckers pas tijdens de voorlaatste ronde vormde.

Jorit Alenteyns

Nadat junior Jorit Alenteyns een drietal weken geleden in Geetbets zijn eerste seizoenszege behaalde, deed hij dat in Hoeselt nog eens over. Hij was er de snelste van een kopgroep van acht die zich onder impuls van Angel Deckers pas tijdens de voorlaatste ronde vormde.
De eerste koershelft werd hard gereden waardoor wegkomen quasi onmogelijk bleek. Al deed Arno Waeyaert toch enkele verwoede poging.

Pagina's