december 2019

De Ster in de steigers

Het programma van de volgende Ster van Zuid-Limburg voor juniores is gekend. De Ster start op 10 april met een proloog in Mopertingen en de slotetappe is traditiegetrouw op paasmaandag (13 apirl) in Borlo.
Het rittenschema voor de editie 2020:
vrijdag 10 april: Proloog te Mopertingen
zaterdag 11 april: Mopertingen – Mopertingen
zondag 12 april: Kerniel – Kerniel (start en aankomst Café Coureur)
maandag 13 april: Buvingen – Borlo.

Nu al titel voor Julie Nicolaes

Nog maar pas enkele maanden geleden ruilde Julie Nicolaes de BMX-fiets voor een pistefiets. En ze leert blijkbaar ontzettend snel. Zopas werd ze al nationaal kampioen in de Keirin, nochtans een zeer technische discipline waarin pisteërvaring een bijzonder groot pluspunt is. Maar dat heeft Julie niet kunnen verhinderen om toch met die mooie nationale driekleur aan de haal te gaan. 
Belofte Milan Fretin behaalde in het BK achter derny een tweede plaats. 

Limburg telt veertien profs

Voor het komende seizoen telt Limburg veertien profs. In alfabetische volgorde:

Capiot

Amaury

Vlaanderen-Baloise

Ghys

Robbe

Vlaanderen-Baloise

Hermans

Ben

Israël Cycling Academy

Hermans

Quinten

Wanty-Gobert

Jans

Roy

Corendon

Menten

Milan

Vlaanderen-Baloise

Philipsen

Jasper

UAE Emirates

Reynders

Jens

Hagens Berman

Teuns

Dylan

Bahrain-Merida

Thijssen

Gerben

Lotto-Soudal

Vanbilsen

Kenneth

Cofidis

Vanendert

Jelle

Wallonie-Bruxelles

Wellens

Tim

Lotto-Soudal

Wynants

Maarten

Jumbo

Voor Mannaerts alles OK

Zopas raakte bekend dat het team Hubo-Titan met onmiddellijk ingang zou stoppen. Een grote verrassing aangezien ze de afgelopen maanden nog vrij actief waren op de transfermarkt. De beloftevolle junior Jorre Debaele uit Halen tekende er ondermeer een overeenkomst voor zijn eerste jaar als belofte. Pieter Jacobs was de afgelopen seizoenen één van de sterkhouders van dat team. Hij hing ondertussen de fiets aan de haak. Nationaal kampioen Jelle Mannaerts stapte in de loop van vorig seizoen over naar de ploeg van François Desmet en zou er ook dit seizoen blijven. Wat nu Jelle? “De berichten waren iets te voorbarig”, aldus Jelle. “Natuurlijk is het niet helemaal een ‘kwakkel’. Het budget wordt serieus terug geschroefd. Het team doet verder maar wel met een veel kleinere groep renners. We blijven nog met slechts 10 renners.

Aless De Bock provinciaal kampioen

Aless De Bock uit Hechtel werd op de piste in Gent kampioen van Vlaanderen bij de laatstejaars aspiranten. Als enige Limburger die deelneemt aan de (AVS Cup) wist hij de Limburgse vlag dus hoog te houden. “Volgens de mensen van de wielerbond is het minstens tien jaar geleden dat nog eens een Limburgse aspirant een Vlaamse pistetitel behaalde”, aldus zijn fier papa Bruno. (foto van Jean Knop)

PK's op de weg toegekend

De provinciale kampioenschappen voor het volgende wegseizoen werden toegekend. Net als vorig jaar zal Kerniel andermaal drie PK’s voor haar rekening nemen namelijk die van de eliten z/C en beloften, die van de juniores en van de nieuwelingen. De drie wedstrijden zullen doorgaan op 18 en 19 juli 2020. De kampioenschappen voor amateurs en masters worden ook net als vorig jaar in Zutendaal betwist.