januari 2020

Snyers heeft eerste zege al binnen

Jari Snyers vertoeft momenteel in het Spaanse Alicante waar hij aan de conditie werkt. En die is al behoorlijk zo bleek afgelopen zondag. Hij nam er met succes deel aan de eerste etappe van de Volta La Marina in Parcent. Hij won die wedstrijd met ondermeer de bekende Coll de Rates. Het haalde het in een spurt bergop met drie. Jari is uiteraard ook de eerste leider en dus drager van de oranje leiderstrui. Zijn eerste seizoenszege is meteen binnen.

Zwemmen of wielrennen?

Als aspirant was Jonathan Vervenne een sterk kereltje. Vaak de evenknie van zijn leeftijdsgenoot Bob Poelmans. Laatstgenoemde werd ondertussen al twee keer Limburgs nieuwelingenkampioen en zette op het nationaal en zelfs internationaal wielertoneel mooie prestaties neer. Riemstenaar Vervenne had het blijkbaar moeilijk om zich aan de nieuwelingencategorie aan te passen.

Fretin tweede in eerste zesdaagse

Genkenaar Milan Fretin heeft in Rotterdam aan de zijde van Siebe Deweirdt zijn eerste beloftenzesdaagse betwist en die afgesloten met een schitterende tweede plaats. Tot helemaal op het einde waren ze in de running voor de eindzege die ze nipt aan het duo Konijn-Steyaert moesten laten. Het Belgisch duo heeft zich voluit gesmeten met die tweede plaats in het eindklassement als grootste onderscheiding maar ook met twee keer winst van Milan in de afvalling en één keer in het scratchnummer. Siebe Deweirdt won eveneens een scratchnummer.

Mastercategorie anders ingedeeld

 

De leeftijdscategorieën bij de masters wordt het volgende seizoen aangepast.
De vroegere amateurs worden nu elite 3. Dan kan vanaf een leeftijd van 19 jaar. Een maximum leeftijd staat er niet op.
Master A is men vanaf 35 tot 44 jaar (voorheen was dat van 19 tot 39).
Master B is men vanaf 45 tot 54 jaar (voorheen was dat van 40 tot 49).
Master C is men vanaf 55 jaar (voorheen was dat van 50 tot 60)
De categorie D, voorheen de 60-plussers, wordt afgeschaft.
Wie bijvoorbeeld als 56-jarige een vergunning wenst van elite 3 kan dat doen. Maar hij kan dan geen aanspraak maken op de prijzenpot van de masters C ook al behoort hij ook tot die leeftijdscategorie.
Opmerkelijk is dat men in Wallonië blijkbaar niet dezelfde indeling volgen. Daar is bijvoorbeeld de categorie masters B voor vergunninghouders van 35 tot 49 jaar. Omdat nogal wat van de Limburgse masters vooral in Wallonië koersen (omdat daar voor hen heel wat meer wedstrijden georganiseerd worden) zal die verschillende regelgeving in beide landsdelen ongetwijfeld voor verwarring zorgen.