februari 2020

Debaele en Boons maken indruk

Jorre Debaele is een vroege vogel. Een jaar geleden won hij in Leopoldsburg meteen de eerste oefenwedstrijd. Toen als junior. Vandaag is hij belofte en afgelopen zaterdag reed hij op het circuit van Terlaemen zijn eerste wedstrijd in die categorie. Weliswaar nog maar een oefenwedstrijd met een beperkt deelnemersveld. Maar toch wordt er in die oefenwedstrijden altijd keihard gekoerst. Renners willen testen hoever ze al staan. Bij Debaele is dat al heel ver. Hij reed een zeer aanvallende wedstrijd. Na halfwedstrijd raakte hij weg met nog drie andere renners. De samenwerking was goed, maar toch kregen ze nooit meer dan 20 seconden. Op het einde kwam de groep zeer dicht.

Optimus Cycling Team

Onlangs werd er in Limburg een nieuwe club boven de doopvont gehouden. Voorlopig nog klein en fijn en met nog een samenwerking met Sport en Steun Leopoldsburg. Grondleggers van dit team zijn Andy Vanhoudt en zijn vrouw An Lismont, sinds jaar en dag gebeten door de wielermicrobe en nu hun drie jongens ook de weg richting wielrennen inslaan, nog meer dan voorheen. 
Andy was een meer dan behoorlijk jeugdrenner en later verschillende jaren de ploegleider van het Ann-Post-Team, een semiprofessionele ploeg door Sean Kelly op de rails gezet.

Aless De Bock pistekampioen

Het legertje Limburgers dat provinciaal pistecoach François Lambrechts deze winter nog mocht begeleiden is klein. Omwille van de afstand naar Gent, weet je wel. Maar het lijkt erop dat er met Aless De Bock uit Hechtel weer een talentje is opgestaan. Deze laatstejaars aspirant is het neefje van gewezen nationaal elitenkampioen Stijn De Bock uit Zele die vandaag met een profcontract bij het team Tarteletto rondrijdt.

Vijf keer goud

Zopas reikte het jeugdsportfonds gouden, zilveren en bronzen labels uit. Dat jeugdsportfonds is een subsidiefonds dat Cycling Vlaanderen in samenwerking met Sport Vlaanderen ter beschikking stelt om jeugdclubs financieel een duwtje in de rug te geven.