juli 2020

Ook Mal gaat niet door

Enkele dagen geleden waren we wat het aantal Limburgse wedstrijden betreft tijdens de maand augustus al niet echt enthousiast. Slechts vier ! Daarvan blijven voorlopig enkel nog de juniores in St.-Lambrechts-Herk en de aspiranten in Heppen overeind. De afgelasting van het BK tijdrijden in Borlo gaven we al mee. Daar komt nu ook nog de afgelasting van de junioreswedstrijd in Mal die normaal op maandag 31 augustus zou plaatsvinden, bij. Ook in de andere provincie groeit het lijstje van wedstrijden die niet zullen doorgaan aan. Daar zijn er zelfs al die hun wedstrijden van september en zelf oktober annuleerden. Vanuit organisatorisch standpunt begrijpelijk. Vooreerst blijft er de onzekere situatie, maar ook het allicht niet kunnen rondgaan bij de plaatselijke sponsors die het in deze tijd bijzonder moeilijk hebben, speelt ongetwijfeld mee.
Als je HIER klikt komt je op de pagina van cycling Vlaanderen met de lijst van alle afgelaste wedstrijden.

Tiziano Cinti breekt elleboog

Limburgs nieuwelingenkampioen Tiziano Grossi is zondag tijdens de wedstrijd in Moerzeke vrij zwaar ten val gekomen en heeft naast tal van schaafwonden ook een barst in de elleboog opgelopen waardoor hij op doktersadvies een aantal weken van de fiets zal moeten blijven. “En dat terwijl het juist heel goed begon te vlotten”, vertelt hij. “Ook in Moerzeke, waar 118 deelnemers aan de start verschenen, ging het goed. Ik reed in een achtervolgend groepje van vijf dat jacht maakte op zes koplopers. Die hadden nooit meer dan 30” voorsprong op ons. Omdat men vooraan vaak in de slotkilometers wat naar elkaar begint te kijken waardoor het tempo zakt, had ik me voorgenomen om in de laatste ronde te proberen de sprong te maken. Doch op 15km van de meet raakte de renner voor mij het achterwiel van van zijn voorganger en viel. We reden op dat moment om en bij de 50km/u. Ik kon hem niet meer ontwijken.”

BK TT in Borlo geannuleerd

Het schrapwerk van wielerwedstrijd gaat voort. Zopas werd beslist dat het Belgisch kampioenschap tijdrijden,dat normaal op 30 augustus in Borlo zou plaatsvinden niet kan doorgaan. De gemeente Gingelom besliste om geen evenementen toe te laten tot en met 31 augstus. "De veiligheid en gezondheid van ons allen prmeert", aldus burgemeester Patrick Lismont.

Mauro Cuylits

De nieuwelingenwedstrijd van afgelopen zaterdag op het Circuit Zolder werd gewonnen door Mauro Cuylits. Hij haalde het in een massaspurt. Mauro is de zoon van de in 2012 plots overleden ex-prof Gunther, destijds als jeugdrenner een graag geziene renner in onze contreien.

Mauro Cuylits wint voor zijn papa

De nieuwelingenwedstrijd van afgelopen zaterdag op het Circuit Zolder werd gewonnen door Mauro Cuylits. Hij haalde het in een massaspurt. Mauro is de zoon van de in 2012 plots overleden ex-prof Gunther, destijds als jeugdrenner een graag geziene renner in onze contreien.
Mauro won enkele daqen eerder ook al in Merksplas. Zaterdag reed hij zijn vijfde wedstrijd na de coronabreak. Daarvan won hij er dus twee en werd één keer derde. Veel beter kan niet. Zeker niet voor een eerstejaars. De appel valt dus andermaal niet ver van de boom. Trouwens ook opa Staf was halverwege de jaren 70 een door velen gevreesd renner in de Limburgse wedstrijden.

De Lie troeft iedereen af

In Wallonië werden de zogenaamde oefenwedstrijden meestal door ECW georganiseerd en reden alle categorieën (uitgezonderd de nieuwelingen) samen in één wedstrijd. Zondag kon men koersen in Tilly. En daar troefde de nationale junioreskampioen Arnaud De Lie alle veel oudere concurrenten af. In de slotfase moest hij enkel nog afrekenen met Genkenaar Kristof Houben die uiteindelijk op bijna een halve minuut finishte. John De Schutter werd op bijna drie minuten derde. Zaterdag was er een wedstrijd in Nijvel. Daar ging de zege naar Giovanni De Merlier.

Spaarpotje gaat eraan

Mag de jeugd nog lang koersen? Dat is momenteel de hamvraag bij tal van wielerliefhebbers. Cycling Vlaanderen meldt dat het momenteel afgelastingen regent. Maar ook in Wallonië is dat het geval. Zo gaan de klimkoersen in Vresse die normaal op 12 en 13 augustus zouden plaatsvinden niet door omdat de burgemeester van de gemeente de toelating heeft ingetrokken.
In Limburg stonden er voor augustus al niet meer veel wedstrijden geprogrammeerd: St.-Lambrechts-Herk, BK tijdrijden in Borlo, aspiranten in Heppen en Mal. De eerstvolgende wedstrijd in onze provincie zal pas op 16 augustus in St.-Lambrecht-Herk doorgaan.

Pagina's