september 2020

Amaury Capiot naar Arkea-Samsic

Al een paar dagen deed het gerucht de ronde dat Amaury Capiot volgend seizoen de ploeg van Arkéa, dus die van Nairo Quintano, zou vervoegen. Ondertussen wordt dat door de doorgaans zeer goed geïnformeerde site wielerflits bevestigd. Onlangs brachten ze ook al uit dat Jordi Meeus naar Bora zou gaan. Jordi zelf kon dat op dat moment nog niet bevestigen, maar enkele dagen later bleek dat ze er boenk op zaten. 
Het zou ons verwonderen mocht dat nu bij Capiot niet het geval zijn. Al beweert hijzelf dat voorlopig nog niets getekend is. 

Anna VDA bijna Belgisch kampioen

Door het afhaken van Middelkerke stond het BK voor juniores (heren en dames) en dames-nieuwelingen een tijdje op de helling. Gelukkig sprong Koksijde in.
Topfavoriet Arnaud De Lie, onlangs nog derde op het EK, heeft zichzelf niet opgevolgd als nationaal junioreskampioen. Het is Dries De Pooter uit Geel die de weinige junioreskoersen die er nog resten in de driekleur mag rijden. Zijn ploegmaat bij Balen BC Ramses Debruyne werd tweede. Siebe Deweirdt derde.

Kielich beste Limburgse klimmer

De klimkoers voor beloften in Vresse sur Semois is gewonnen door de 20-jarige Luikenaar Tom Paquot. Hij versloeg in een sprint Aaron Van der Beken en Toon Clynhens met wie hij naar de meet ging. Beste Limburger werd Timo Kielich op een 6de plaats en op 50" van de winnaar. Verder was het zoeken tot de 21ste plaats om met Sander Lemmens nog eens een Limburgse belofte in de uitslag terug te vinden.
Jorre Debaele werd 44ste maar had meer verdiend. Hij reed namelijk meer dan 90km in de aanval. Hij wist op drie hellingen punten te sprokkelen wat hem in de eindstand van het bergklassement een 5de plaats opleverde.

Meeus nu officieel naar Bora

Wat al een goeie week in de lucht hing maar door Jordi Meeus nog niet werd bevestigd, is nu defintief. Hij beloofde het ons meteen te melden wanneer er defintief iets zou geregeld zijn. En zoals altijd was Jordi ook nu van zijn woord en kregen we het verlossende bericht: "Het is rond. Vandaag werd mijn overstap naar de ploeg Bora geofficialiseerd" laat hij weten. 
Een beloning voor zijn harde werken. Wij van onze kant wensen hem dan ook het allerbeste als beroepswielrenner.

Pagina's