december 2020

Geen prijzengeld voor jeugd

Volgend seizoen zullen de nieuwelingen en juniores het zonder prijzengeld moeten doen. Dat meldt de wielersite 'directvelo'. Dit was al (voor alle categorieën) het geval sinds er na de eerste lockdown opnieuw kon gekoerst worden. De wedstrijden werden toen als oefenwedstrijden beschouwd en daar hoeven er geen prijzen te worden betaald. Die lijn wordt dus nu voor de nieuwelingen en juniores doorgetrokken. Reden daarvoor is uiteraard dat men op deze manier de organisatoren wil motiveren om toch een koers in te richten.

Voorlopige kalender 2021

Over enkele weken is er de provinciale kalendervergadering waarna het bekend is waar en wanneer er in 2021 zal gekoerst worden. We kregen al inzage in de voorlopige kalender met daarop enkel de reeds aangevraagde wedstrijden. De ervaring leert dat er daar zeker nog bij komen. Tenminste als corona het toelaat. In totaal staan er momenteel 60 wedstrijden (de funwedstrijden niet meegerekend) op de kalender. Respect voor de organisatoren die het aandurven om in 2021 een wedstrijd te organiseren en daarbij het risico nemen dat hun inspanningen mogelijk tevergeefs zijn.

Ook in 2021 geen Ronde van Luik

In 2020 werd de Ronde van Luik geschrapt wegens de ons ondertussen overbekende reden. Voorlopig komt er geen 59ste eidtie want  zopas verstuurden de organisatoren een mail naar alle deelnemende ploegen aan de editie 2021 dat ook in juli 2021 de Ronde van Luik niet zal kunnen doorgaan. De reden die nu wordt vermeld is het afhaken van hun belangrijkste sponsor.. Het ziet er dus naar uit dat Nicolas Cleppe de laatste winnaar van deze rittenwedstrijd zal zijn. De laatste Limburgse ritwinnaar was Cédric Raymackers die in 2018 de eerste rit won met start en aankomst in Verviers.

Oefenkoers in Lommel

Samen met de mensen van Sport en Steun Leopoldsburg zorgde provinciaal coach Kevin Hulsmans half september al voor een wielerdag op het Kristalpark in Lommel en dit op een moment dat koersen organiseren geen sinecure was. Dat zal het ook de komende maanden niet zijn. Vooral omdat organisatoren die in maart willen organiseren daar nu al mee moeten bezig zijn, niet wetend of het al dan niet kan doorgaan. Zopas raakte bekend dat Gent-Staden al zeker niet zal doorgaan omwille van Corona. Nu al afgelasten is toch wel heel vroeg, horen we hier en daar zeggen.