Achel (PK)

Datum: 
5 jun 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
40
Toptien: 
  1. Gerben Thijssen
  2. Stef Claes
  3. Ramon Van Bokhoven
  4. Mas Pals Thomassen
  5. Kamiel Bonneu
  6. Johan Price-Pejetersen
  7. Brent Van der Eycken
  8. Joppe Penders
  9. Joeri Francen
  10. Bjorn Vandebeek
verslag: 

Ook al was het deelnemersveld van het provinciaal kampioenschap nogal beperkt en een beetje onthoofd door de afwezigheid van Philipsen en in laatste instantie ook Meeus, toch heeft onze provincie met Gerben Thijssen een schitterende kampioen. Een klasbak die na veel pech ontzettend hard heeft terug gevochten. Een echte karakterkerel waar we het laatste nog niet van gezien hebben.

 Er was dit jaar eerst die opkomende ziekte van Lyme. Vorige week op het BK en de week voordien tijdens de pistemeeting in Parijs had Thijssen al getoond dat die kiemen zo goed als uit zijn lijf zijn. Nu maar hopen dat dit zo blijft. Maar pech blijft hem achtervolgen. Zaterdag in de bekerwedstrijd in Rijmenam was het weer van dat. In volle spurt, op het moment dat hij in het wiel van de latere winnaar Sasha Weemaes zat en dus op weg was naar een schitterend resultaat, werd hij vanachter aangereden en stuikte zwaar tegen de grond. Samen met hem ook zijn ploegmaat Jordi Meeus. Allebei brachten ze nadien de avond door op de spoeddienst. Gerben kreeg uiteindelijk groen licht om toch te starten op het PK. Jordi, bij wie men vreesde voor een sleutelbeenbreuk wat uiteindelijk dan toch niet het geval was, mocht en kon ook starten in Achel.

“En dan moeten we ook nog een dikke pluim richting ploegleiding gooien”, voegt Gerben er meteen aan toe. “Zonder hen had ik hier op dit PK niet gestaan want ik kwam in Rijmenam zelfs twee keer ten val waardoor mijn twee fietsen niet meer competitieklaar waren. We zijn zaterdagavond nog naar Geel gereden waar de mecaniciens keihard hebben gewerkt om mijn tuig rijklaar te krijgen.”

Gerben ondervond tijdens de wedstrijd niet al te veel hinder van de val van zaterdag, nestelde zich vlotjes in de kopgroep van 15 die nadien werd uitgedund tot 9 en spurtte uiteindelijk met groot machtsvertoon naar de provinciale titel. In de finale reed uit die kopgroep nog de Nederlander Ramon Van Bokhoven weg. Omdat hij geen concurrent was voor de Limburgse titel leek hij een vrijgeleide te krijgen. Maar uiteindelijk zorgde Thijssen dat hij weer bij de lurven werd gevat. “Ik wou hier niet alleen kampioen worden maar ook de koers winnen. Daarvoor moest de Nederlander eraan. Dat kostte heel wat energie maar het lukte. Nadien moest ik nog heel wat aanvallen van de jongens van Davo counteren. Maar eens we met zijn allen naar de laatste bocht gingen, wist ik me zegezeker.”