Achel (PK)

Datum: 
14 mei 2017
Categorie: 
el / bel
Dln: 
105
Toptien: 
  1. Sven Noels
  2. Pieter Van Oirschot
  3. Rutger Wouters
  4. Jordi Meeus
  5. Robin Mertens
  6. Glenn Loenders
  7. Sander Helven
  8. Bram Van Broekhoven
  9. Joris Geuens
  10. Bastien Kroonen
verslag: 

Wat als… Sven Noels een Limburger zou zijn? Dan was hij al twee jaar na mekaar kampioen. Vorig jaar bolde hij op het PK in Kerniel als eerste over de meet. Gisteren deed hij dat nog eens op een totaal ander parcours in Achel

Maar bij een provinciaal kampioenschap gaat dan meestal de grootste aandacht naar de provinciale kampioenen. In Kerniel waren dat Glenn Loenders en Timothy Stevens Nu waren het Jordi Meeus en Rutger Wouters. Ze flitsten haast gelijktijdig over de meet als derde en vierde, na Sven Noels en de Nederlander Pieter Van Oirschot (naar verluid de neef van gewezen prof Hans Dekkers). Die twee ontsnapten op goed 15km van het einde uit een kopgroep van 19 renners die zich al vroeg in de wedstrijd had gevormd. .

Zoals te verwachten in een provinciaal kampioenschap waaraan ook renners vanuit andere provincie mogen deelnemen, werd het een beetje een wedstrijd in de wedstrijd. In de kopgroep van 19 zaten met uittredend kampioen Glenn Loenders, Dries Dops, Jordi Meeus en Joppe Penders vier beloften die in aanmerking kwamen voor de provinciale titel. Als eliten z/c waren dat Tom Willems, Joris Geuens, Rutger Wouters, Wouter Leten, Kurt Geysen en Sander Helven. In eerste instantie hadden ze uiteraard oog voor de dagzege. Maar toen in volle finale Noels en Van Oirschot aan de haal gingen hadden ze vooral oog voor elkaar.  

Bij de beloften zagen we vooral een zeer bedrijvige en ook heel sterk rijdende Dries Dops die deze unieke kans om kampioen te worden met beide handen wilde grijpen. En bij de eliten z/c waren Sander Helven en zijn maatje Kurt Geysen die sterk uit de hoek kwamen. Maar uiteindelijk raakten ze niet weg en waren het Meeus en Wouters die naar de titels spurtten.