Afgelastingen in Limburg

De wielerbond heeft beslist om de reeds genomen maatregelen om alle wedstrijden te schrappen uit te breiden tot en met 30 april. Tot dan zal er dus geen enkele wedstrijd georganiseerd worden. Voor Limburg zijn dat 14 organisaties. Het betreft in maart de wedstrijd in St.-Truiden voor eliten z/c en beloften. De wedstrijden voor nieuwelingen en eliten z/c in Zutendaal (4 april) kunnen ook niet doorgaan.
Omer Bovy had al eerder beslist om tijdens het paasweekend de zes wedstijden in het kader van de Ster van Zuid-Limburg te annuleren. Het provinciaal kampioenschap tijdrijden dat op 18 april op het militair domein in Leopoldsburg zou plaatsvinden, wordt door de uitgebreide maatregel van de wielerbond ook afgelast, net als de miniemen- en aspirantenwedstrijden op 26 april in Heusden en op dezelfde dag de wedstrijden voor eliten z/c en juniores in Koersel.
De vrees dat er ook in mei nog niet zal gekoerst worden is gegrond. De organisatoren van ondermeer de profwedstrijd in Helchteren houden er alvast rekening mee. Een beslissing omtrent een eventuele afgelasting is voorlopig nog niet genomen. Ze zullen daar volgende dinsdag over beraadslagen en dan een beslissing nemen.
Aanvragen om wedstrijden naar een andere datum te verplaatsen zullen pas behandeld worden nadat het duidelijk is wanneer een herstart van de competitie mogelijk blijkt.

Share