Algemene repetitie van Lotto Limburgers

De Limburgse Lotto’s zijn duidelijk klaar voor het Belgisch kampioenschap van aanstaande zondag. Donderdag testten ze zich nog eens in de ‘Slag der Zilverven Helmen’ in Halen. En de rest heeft het geweten.
Al na goed 30km in de wedstrijd lagen ze met drie (Ghys, Menten en Thijssen) aan de basis van een ontsnapping met vijf waarvan ook nog Quinten Venner en de United Britt Ross Lamb deel uit maakten. De vijf hielden stand tot het einde. In de slotfase wipte Robbe Ghys weg en haalde het voor zijn ploegmaat Milan Menten die op enkele kloktikken volgde. Van Gerben Thijssen geen spoor meer. Op enkele honderden meters van de meet blokkeerde plots zijn rem waardoor hij ten val kwam. Gerben legde ontgoocheld de laatste honderd meter van de wedstrijd te voet af met de fiets op de schouder. Indien hij zondag in Stabroek een goed resultaat behaalt (wie weet kampioen wordt?) zal deze ontgoocheling meteen weggespoeld zijn.
Voor Robbe Ghys was het, raar maar waar, pas zijn eerste overwinning van het seizoen op de weg, naast uiteraard de nationale titel ploegentijdrijden en de tijdrit in de Ronde van Vlaams-Brabant. Nog maar een bewijs dat winnen niet altijd het belangrijkste is. Maar wel mooi. En zo heeft Robbe toch al eens kunnen oefenen in het zonder handen over de meet rijden. Want mocht hij zondag in Stabroek kampioen worden (en die kans bestaat) kan hij dat daar als een volwaardige kampioen, net als in Halen met stijl doen.

(foto's: Roland Pipeleers)

Share