Andermaal Deense eindwinnaar

Bijna een opvolger voor Jasper Philipsen. Daarvoor zorgde Truienaar Milan Paulus. Net als de Deense eindwinnaar trad ook hij elke dag op het voorplan. “Ik was naar hier gekomen met als voornaamste doelstelling het behalen van de trui van beste Limburger”, stelt hij. “Dat is me gelukt. Ik kreeg die trui al na de proloog en heb er de drie volgende dagen in mijn streek mee mogen rondrijden. Dat doet deugd. Maar uiteraard moet je toch wel een tikkeltje ontgoocheld zijn, als je zoals nu zo dicht bij die eindwinst komt. Even heb ik er van gedroomd. Zeker de laatste rit. Maar de Denen waar in de kopgroep zo goed en sterk vertegenwoordigd dat het als goed geklasseerde niet meer mogelijk was om nog weg te rijden uit de kopgroep. Van zodra ik zag dat Levy mee was met die ultieme vlucht, wist ik dat voor mij een tweede plaats in het eindklassement het hoogst haalbare was.”
Van de drie ritten eindigde er eentje (Bovelingen) op een massaspurt. In Mopertingen en Borlo reed een selecte groep naar de meet. Twee keer zat Paulus op de goede trein. “Ik had elke dag goede benen en heb elke dag attent gekoerst. Werd vooraf voorspeld dat de rit naar Mopertingen de gevaarlijkste zou worden, dan vond ik toch de slotrit het zwaarst. De leiderspositie van de Nederlander Casper van Uden (winnaar in Mopertingen en derde in Bovelingen, waar hij dankzij het spel der bonificaties de leiderstrui pakte nvdr.) werd door de Amerikanen en vooral de Denen constant bestookt. Op het einde bleven enkel de sterksten nog overeind. Ik ben fier dat ik daar ook nog bij hoorde. Laat nu het vervolg van het seizoen maar komen met als eerste grote objectief de E3 Harelbeke van volgend weekend.”
Met de Deen William Blume Levy mag organisator Omer Bovy andermaal een topper bijschrijven op zijn erelijst. Deze knaap heeft dit jaar al wat laten zien. Zo won hij ondermeer de Ronde van Vlaanderen voor juniores en was hij vorige week heel sterk in Parijs-Roubaix waar hij door pech pas als 11de finishte. Iemand waar we in de toekomst ongetwijfeld nog van gaan horen. Net als van tal van eindwinnaars van de Ster van Zuid-Limburg.

Share