Arnaud De Lie wint BK

De Limburgse juniores hebben het op het BK, met uitzondering van Milan Paulus laten afweten. Alleen de Truienaar bereikte de finish en werd 10de. De titel was voor het Waaltje Arnaud De Lie, die daarmee zijn favorietenrol heeft waargemaakt. Als eerstejaars had hij begin mei al de bekerwedstrijd in Korbeek-Lo gewonnen. Daar voegt hij nu nog een mooier pareltje aan toe.

De Lie was de sterkste van een kopgroep van vier die lang vooruit reden maar uiteindelijk slechts nipt uit de greep konden blijven van een achtervolgend groepje waarbij ook Milan Paulus. “Het was een prachtig en selectief parcours waarop heel wat mogelijk was”, aldus Milan. Alleen jammer dat te veel jongens voor een ereplaats reden terwijl op het BK eigenlijk maar één plaats telt. Mocht iedereen voluit hebben meegewerkt in de achtervolging dan waren we zeker een ronde eerder vooraan aangesloten en dan zat er meer in. Nu helaas niet.”
Eerder was er het kampioenschap voor dames wel Limburgs gekletter. Daarvoor zorgde de Lommelse Dina Scavone. Zij haalde het in een sprint met een 35-tal rensters en treedt daarmee in de Limburgse voetsporen van Nathalie Bex. Morgen meer daarover.

Share