Baers wint en Cortjens valt hard

Luid aangemoedigd trok streekrenner Quinten Hermans op het loodzware parcours in Beringen het laken naar zich toe. Idem voor junior Arne Baers, woonachtig in Paal en dus echt een thuisrijder. “Ik startte goed en kon meteen op de eerste klim van de derde naar de eerste plaats schuiven”, aldus Baers. “Ik ben onmiddellijk doorgegaan, kon een kloofje slaan en dat nadien verder uitbouwen tot anderhalve minuut. Mijn eerste overwinning van het seizoen en dan nog wel in mijn eigen gemeente. Super is dat.”
Nochtans was Arne er voor de start niet zo gerust in. “Hij belde me vrijdagavond nog op”, vertelt provinciaal coach Eddy Ponet die er in Beringen niet kon bij zijn wegens het afscheid van zijn broer Ludo die na een slepende ziekte enkele dagen eerder was overleden. “Arne was vrijdag nog eens gaan trainen op het parcours en plat gereden. Dat deed hem twijfelen omtrent de bandendruk. Ik raadde hem aan om zo’n 200 gram meer te pompen. Blijkbaar heeft hem dat geen windeieren gelegd,” aldus Eddy Ponet die door de goede prestatie van de Limburgers in hun thuiswedstrijd toch een beetje troost vindt.
Junior Brent Blommen reed ook een schitterend wedstrijd. Hij had de ganse wedstrijd uitzicht op een derde plaats. Helaas reed hij in de slotronde lek net voor de laatste afdaling. Die 13de plaats is dus lang niet wat hij had verdiend.
Ook bij de nieuwelingen deden de Limburgers het niet onaardig. Robbe Geudens, derde en dus mee op het podium, mag dan wel niet echt in Limburger wonen, als kleinzoon van Jef Vandecruys (ons net als Ludo Ponet te vroeg ontvallen) beschouwen we hem toch een klein beetje als één van ons. Yenthe Vanhoudt (zoon van ex-renners Andy) werd knap vijfde.
Bij de eliten was het leuk om te zien dat Pieter-Jan Vliegen na een mindere periode weer kan vliegen. Hij werd tiende, net voor nationaal beloftenkampioen Timo Kielich.
Ook Ryan Cortjens had zich veel van deze wedstrijd voorgesteld. Hij moest achteraan starten maar schoof heel goed op tot een 14de plaats. En toen ging het mis. De nationale junioreskampioen smakte tijdens een snelle afdaling vrij hard de grond waardoor zijn schouder uit de kom raakte. Als gevolg hiervan moet hij een competitiestop van twee weken inlassen.

Share