Beverbeek stopt ermee

Het begon allemaal in 1998 met de herdenkingsprijs Hans Winters. Een jonge generatiegenoot van ondermeer Frank Vandenbroucke die in 1996 op 21-jarige leeftijd tijdens zijn professionele bezigheid –Hans was postbode- plots overleed. Ter nagedachtenis aan hem werd ondermeer onder impuls van Willy Aerts, Luc Geysen en zeker ook Hans’ vader Frido een wielerclub opgestart met de bedoeling jaarlijks een groot wielerevenement op stapel te zetten. Meteen de start van de Beverbeek Classic, een pareltje op de Limburgse en nationale wielerkalender. Een wedstrijd die jaren als opener van het Belgisch wielerseizoen gold en die door de ploegen en renners werd gegeerd. Het vlakke parcours was ideaal om erin te komen.
Niet omdat het financieel niet meer draagbaar was, maar wel omdat het steeds moeilijker werd om het met een beperkt aantal mensen organisatorisch op poten te zetten verdween tot spijt van velen na 16 edities, in 2014 de Beverbeek Classic als 1.2-wedstrijd van de kalender. Maar men bleef organiseren en zo stond de wielerclub enkele keren garant voor de organisatie van provinciale kampioenschappen in het dorpscentrum van Achel. Twee jaar geleden behaalde Gerben Thijsen er de titel bij de juniores. Vorig jaar werd de Genkenaar opgevolgd door Bram Wauters en behaalden Rutger Wouters en Jordi Meeus de titels bij de respectievelijk eliten z/c en beloften.
Toen kondigde Frido Winters al aan dat het wellicht de laatste keer zou zijn dat men de organisatie Beverbeek Classic een wedstrijd had georganiseerd. En dat wordt nu bevestigd. Na 20 jaar gooien ze de handdoek. Via deze weg willen wij in ieder geval alle mensen die zich al die jaren hebben ingezet voor mooi wielerspektakel in Achel van hart bedanken. Het was er altijd fijn vertoeven op wedstrijden die tot in de puntjes verzorgd waren. Dit is ongetwijfeld een aderlating voor het Limburgs wielrennen. 

Share