Blommen laat nieuw truitje blinken

Afgelopen winter maakte nieuweling Brent Blommen nog het mooie weer in het veld in een truitje van het Milwaukee-Alpha Motorhomes Cycling team. Vier jaar maakte de Lummenaar daar deel van uit. Maar vorige week besliste hij om over te stappen naar de Zuid-Limburgse wielerclub.
Zaterdag en maandag maakte hij in de afwachtingswedstrijden van de Ster zijn debuut in dat nieuwe truitje en deed dat met bravoure. Zowel in Mopertingen als in Borlo spurtte hij naar de zesde plaats. Omdat er in die ‘kleine Ster’ ook een klassement van die twee dagen werd gemaakt, kreeg Brent Blommen na afloop de rode trui van beste Limburger om de schouders. Meteen een dank u wel aan zijn nieuwe ploeg.
“Ik sta er zelf van te kijken dat het al zo goed gaat”, aldus Brent. “Dit waren pas mijn twee eerste wegwedstrijden van het jaar en al twee keer 6de. Daar kan ik best mee leven. Na het veldritseizoen heb ik drie volle weken geen fiets aangeraakt om daarna rustig aan opnieuw op te bouwen. Pas vorige week ben ik echt serieus beginnen trainen. Ik trok daarvoor naar Mallorca waar ik met een groep onder leiding van Fred Rompelberg heel wat kilometers maalde.”
Toch wel een verrassende overstap naar KZLWC, niet? “Misschien een beetje wel. Zeker omdat het gebeurde op het moment dat het wegseizoen al bezig is. Maar ik was al eventjes op zoek naar een nieuw team en dit om verschillende reden. Vier jaar heb ik het bij mijn vorige ploeg naar mijn zin gehad. Doch voor het eerst konden ze nu blijkbaar niet waar maken wat ze me hadden beloofd. Daardoor was het vertrouwen een beetje zoek. Bovendien was het team gedomicilieerd in Dendermonde en dat is toch telkens een eindje rijden. Ook hun wegprogramma is vrij beperkt en met het oog op volgende winter, wanneer ik in het veld bij de juniores moet aantreden, wilde ik toch graag wat grote wegkoersen rijden. Bij ZLWC kan dat. Het team is ook gekoppeld aan de junioresploeg van Davo-United wat met het oog op volgende winter belangrijk is voor mij. En ze konden daar momenteel nog wat nieuwelingen gebruiken, plus het is dicht bij huis.”

Share