Brent Blommen veldritwinnaar

Aanstaande zondag start het Limburgs veldritseizoen met wedstrijden voor miniemen en aspiranten aan de Campus Russelberg in Tessenderlo. Meteen ook goed voor de provinciale aspirantenkampioenschappen. Eer de andere categorieën in onze provincie aan de slag kunnen is het nog twee weken wachten. Dan staan de wedstrijden in Heusden op de kalender.
Master Dirk Mertens heeft al enkele keren de hymne van het bronsgroen eikenhout figuurlijk laten klinken. Afgelopen weekend was het ook bij de jeugd raak. Daarvoor zorgde Lummenaar Brent Blommen. De Limburgse nieuwelingenkampioen en winnaar van de bronzen medaille op het jongste Belgische kampioenschap veldrijden, was de beste in de al zevende manche van de Moedige Veldrijder in Kasterlee.
“Dit jaar wordt de startorde bepaald via lottrekking en niet meer volgens klassementen”, aldus Blommen. “Na een aantal keer achteraan op de startrij te moeten plaatsnemen, op de snelle omlopen een serieus nadeel, was het lot me nu wel een goed gezind. Ik mocht als derde een startplaats kiezen. Het gevolg was dat ik meteen na de start aan de leiding kwam. Ik hield er een hoog tempo op na waardoor ik een kloofje kon slaan.”
In de slotronde kreeg de Lummenaar plots de hete adem van zijn ploegmaat Jente Michiels in de nek. In de voorgaande wedstrijden was Blommen al twee keer tweede geworden achter Michiels. “Jente kwam tot op acht seconden. Het werd dus nog heel spannend. Maar gelukkig kon ik standhouden.”
Dankzij ondermeer twee tweede plaatsen en nu die overwinning neemt Blommen bij de tweedejaars nieuwelingen de leidersplaats over van de Nederlander Van Lierop.

Share