Brussel-Zepperen

Met nationaal beloftenkampioen Florian Vermeesch mogen de organisatoren van Brussel-Zepperen weer een mooie naam bij op hun al rijk gevulde erelijst bijschrijven.
Samen met Ayco Bastiaens ging Vermeersch al op meer dan 50km van de meet aan de haal. “Eigenlijk was dat niet gepland”, aldus de winnaar na afloop. “Maar op een bepaald moment profiteerde ik van een nogal chaotisch moment in het peloton waarbij iedereen naar iedereen keek, om weg te glippen. Met Bastiaens (vorig jaar nog rijdend voor de organiserende club United cycling maar nu overstapt naar het team van Wim Vanhuffel nvdr.) kreeg ik een jongen mee die meteen bereid was om voluit mee te werken. Achter ons werden we uiteraard voluit gesteund door mijn Lotto-ploegmaats.”
Achter de twee was het vooral die andere nationale kampioen Jelle Mannaerts die wat terug probeerde te doen. “Ik heb een aantal keren geprobeerd om te counteren maar werd telkens in de tang genomen door de Lotto’s. Een paar keer kon ik een kloofje slaan maar als er dan enkele renners kwamen aansluiten, met daarbij telkens weer een paar Lotto’s, dan reden ze niet door. Begrijpelijk omdat ze de vlucht van Vermeersch beschermden. In de slotfase raakten we dan toch met vijf los maar toen was het te laat om de twee leiders nog te pakken. Ook omdat er andermaal met Van de Paar en Apers twee Lotto’s mee waren die uiteraard niet voluit gingen. Maar ik ben tevreden. Uiteraard had ik graag het podium gehaald. Dat lukte nu net niet omdat Van de Paar me nog in de spurt voor de derde plaats klopte. Doch eerlijk, bij mij was het beste er ook af. Woensdag 4de in Wanzele en nu weer 4de... het gaat zeker niet slecht. Nu hopen dat ik eerdaags ergens een overwinning uit de brand kan slepen”, aldus Mannaerts.
De overwinning in Zepperen was dus voor Florian Vermeersch die in de laatste rechte lijn zijn vluchtmaat Bastiaens uit de wielen spurtte. “Ik ben blij met deze overwinning. Door de weersomstandigheden werd het een harde wedstrijd. Nu nog een paar maandjes en dan stap ik over naar de profs. Zoals gepland zal dat gebeuren na Parijs-Roubaix voor beloften.”

ZEPPEREN-ZEPPEREN

Naast Brussel-Zepperen was er ook de ‘klassieker’ Zepperen-Zepperen voor juniores. Die werd gedomineerd door het Nederlandse duo Roelen-Jochems. De twee ploegmaats sloegen op 30km van het einde de handen in elkaar. Veel voorsprong kregen ze niet want een eerste pelotonnetje van zo’n 40 renners, met daarbij een beperkte Limburgse afvaardiging (Deckers, Vervenne, Wolfs en Poelmans) bleef om minder dan een minuut bengelen. Uiteindelijk kwamen ze in de slotfase nog tot op 15” maar het kloofje op de twee Nederlanders helemaal dichten, lukte niet. Uiteinderlijk ging de zege naar Jaap Roelen. Angel Deckers spurtte zich naar de 6de plaats en werd daarmee de beste Limburger. 

NIEUWELINGEN

In afwachting was er ook een wedstrijd voor nieuwelingen. Daarin werd van meet af aan heel snel gekoerst. Tal van uitvalspogingen leidden tot niets zodat het ganse pak spurtte voor de zege. Vlad Van Mechelen, de dag voordien ook al winnaar in St.-Joris-Weert en een week geleden in de openingskoers in de openingskoers in Staden 2de, haalde het voor Sente Sentjens. 

FABIO PORCO

Er was ook Limburgse winst in Zepperen. Daarvoor zorgde nationaal masterkampioen Fabio Porco. De Genkenaar maakte deel uit van een kopgroep van 15 renners die zich al vroeg in de wedstrijd vormde. Die werd in de finale ondermeer door een sterk rijdende Jorre Debaele uitgedund en uiteindelijk raakten drie renners voorop die spurtten voor de zege. Genkenaar Fabio Porco haalde het voor Tom Mertens en Jorre Debaele. 

Share