Brussel - Zepperen

Datum: 
24 jul 2022
Categorie: 
el/bel
Dln: 
166
Toptien: 
  1. Bomboi Davide
  2. Pollefliet Gianluca
  3. De Decker Alfdan
  4. Volkaert Jonas
  5. Vandepitte Nathan
  6. Kaesemans Jasper
  7. Squire Ben
  8. De Pauw Len
  9. Deweirdt Siebe
  10. Van Laer Pieter
verslag: 

Het beloofde in Brussel-Zepperen een strijd tussen de teams Home Solution en Lotto-Soudal te worden en afgaande op de einduitslag werd het dat ook. De teams legden na een massaspurt met Bomboi en Pollefliet beslag op de beste twee plaatsen, met gewezen prof Alfdan De Decker als een mooie derde.
Het gebeurt niet vaak dat deze semi-klassieker in een massaspurt wordt beslecht. Ongetwijfeld heeft de plaats op de kalender daar mee te maken. In het verleden werd deze koers begin maart in vaak barre weersomstandigheden betwist. Nu speelde, met uitzondering van de warmte, het weer de renners minder parten en dat bleek ook tijdens de wedstrijd. Er waren onderweg uiteraard heel wat pogingen. Er was een kleine strijd tussen de renners van Lotto en Home Solution. Maar echt bitsig was die nooit omdat er ook nooit een groepje genoeg voorsprong nam, dat er kans op slagen was.
In de slotfase probeerde onder meer Jonathan Vervenne van Home solutions een paar keer een vlucht op gang te brengen. Tevergeefs. Alles bleef samen met als gevolg een massaspurt gewonnen door Davide Bomboi.
Een mooie naam bij op de erelijst van deze mooie koers. Iemand die als jeugdrenner heel wat potentieel werd toegemeten. Niet alleen omdat hij een achterneef is van Tom Boonen, maar ook omdat hij heel wat kwaliteiten en snelle benen heeft. En toch was hij nooit een echte winnaar. Ook dit seizoen lukte het de halve Limburg uit Balen met roots in Koersel, niet om te winnen. Maar als hij het dan doet, doet hij het goed door meteen een topper als Brussel-Zeperen binnen te halen. “Vooraf was afgesproken dat we tijdens de wedstrijd zouden proberen om altijd een mannetje mee te hebben. En indien het op een spurt zou uitdraaien dat we dan mijn kaart zou trekken. Er rustte dus toch wel wat druk op mijn schouders. Zeker toen de ploegmaats er op het laatste alles aan deden om de groep bij elkaar te houden en me perfect richting laatste rechte lijn loodsten. Even kwamen er in de laatste bocht nog twee jongens onderdoor waardoor ik even de meest ideale positie kwijt speelde. Maar ik kon het meteen rechtzetten en afwerken.”
Pakkend waren de emotionele taferelen na de aankomst. Nonno en nonna Bomboi uit Koersel waren altijd de trouwste supporters van Davide. Niet in het minst nonna Annie Melis, in de jaren 60 twee keer nationaal kampioen bij de dames en de zus van mama Tom Boonen. Onlangs kwam Annie na een slepende ziekte te overlijden. “Sindsdien ben ik niet meer naar de koers geweest. Dit is vandaag de eerste keer dat ik terug naar de koers ga”, aldus een begrijpelijk geëmotioneerde nonno. “En dan wint Davide toch niet zeker?”
“Deze is voor nonna”, fluisterde David tijdens een innige omhelsing met zijn nonno.” Pakkend. Koers en emotie… vaak zijn ze aan elkaar gekoppeld.
http://wiellimb.be/sites/default/files/field/image/br-zepp-spurt_kl.JPG