Continentale renners in alle 1.12 wedstrijden

Aanvankelijk was het de bedoeling om tijdens de oefenwedstrijden in juli renners uit continentale teams te laten starten in de wedstrijden voor eliten, dus alle 1.12 wedstrijden. Daarvan bestaan er drie categorieën namelijk 1.12A (waar renners uit continentale teams sowieso mogen deelnemen), 1.12B en 1.12C.
Deze regelgeving zal ook in het najaar en dus vanaf augustus blijven gelden wanneer er weer voor ‘echt’ (en dus voor prijzengeld) gekoerst wordt. Zowel de profs als niet-profs uit de continentale teams mogen aan alle 1.12-wedstrijden deelnemen. Eigenlijk wordt er tot het einde van dit jaar geen onderscheid gemaakt tussen de drie verschillende 1.12 wedstrijden en dit om door de fel afgeslankte wedstrijdkalender renners de gelegenheid te bieden om nog zoveel mogelijk te koersen.
In België zijn er slechts vier continentale teams: Pauwels Sausen-Bingoal (met ondermeer Eli Iserbyt, Laurens Sweeck, Michael Vanthourenhout), Tarteletto-Isorex (met ondermeer Enzo Wouters), Telenet-Baloise Lions (met Toon Aerts, Lars Van der Haar) en Wallonie-Bruxelles Development Team.
Eigenlijk ook een beetje goed nieuws voor ondermeer Jordi Meeus en Milan Paulus die deel uit maken van het Nederlandse continentale team SEG.
Wielerflits organiseerde een enquête over deze tijdelijke wetswijziging waaruit blijkt dat een kleine meerderheid van de respondenten vinden dat dit een slechte zaak is voor de eliten z/c die wielrennen louter als hobby beoefenen en het nu moeten opnemen tegen echte profs.
Of die renners uit de continentale teams veel aan die 1.12-wedstrijden zullen deelnemen, valt te betwijfelen.

Share