Cortjens op hoogste trede in Hasselt

Ryan Cortjens heeft in Hasselt een mooie overwinning behaald. Daarmee deed hij één plaats beter dan een jaar geleden toen hij in de slotfase zijn meerdere moest erkennen in Jarno Bellen.
Nu had hij zijn handen vol met Ward Huybs. Maar uiteindelijk bleek Ryan op de meet toch de sterkste.
De bloemen waren dik verdiend want al meteen na de start, luid aangemoedigd door een grote schare Limburgse supporters, trok Cortjens fors door. Hij sloeg meteen een kloofje op een achtervolgend drietal Bervoets, Vandesompel, Huybs. Laatstgenoemde zag het gevaar in en dichtte het kloofje op Cortjens. Wat later trachtte ook Vandesompel mee vooraan te geraken. Mocht hij aansluiten, dan zat Cortjens allicht in de tang tussen twee ploegmaats. Dat liet hij niet gebeuren en demarreerde waardoor Vandesompel de aansluiting net miste. De twee leiders vatten met tien seconden voorsprong de slotronde aan. De Brit Lewis Askey kon het gat nog dichten maar daarna nog meespurten voor de zege was net iets te veel. Cortjens nam in de laatste bocht de leiding en behield die tot op de streep.
“Ik legde er van bij de start meteen de pees op”, aldus Cortjens na afloop. “Daar kreeg ik tijdens de wedstrijd even de weerslag van. Even had ik het moeilijk maar gelukkig kwam ik er nadien weer door. In de slotronde was het hard tegen hard. Eigenlijk dacht ik dat Huybs me zou proberen te lossen, zoals hij dat eerder dit seizoen ook in Geraardbergen deed. Maar ik kon nu in zijn spoor blijven en hem in de spurt verslaan. Niet zo evident. Ik wist dat om te winnen je als eerste de laatste bocht moest uitkomen. Maar ondanks tal van pogingen raakte ik hem in de slotfase niet voorbij. Pas heel op het einde zag ik een gaatje waar ik kon induiken. Even vreesde ik nog dat Huybs me in de laatste rechte lijn nog voorbij zou komen, want hij is echt wel snel. Gelukkig kon ik standhouden.  In eigen provincie winnen, voor tal van supporters die er niet elke week kunnen bij zijn, doet bijzonder veel deugd. Al elke keer heb ik hier in Hasselt op het podium gestaan. Doch nooit op het hoogste trapje. Nu wel. Schitterend”, besluit de knaap uit Lanaken. 
Ook de Limburgers Arne Baers en Michael Bervoets deden het uitstekend. Ze werden respectievelijk 4de en 6de.

Share