Cross van Heusden verhuist naar Hechtel

Traditiegetrouw zou er half oktober gecrost worden in en de rond de bosjes van Heusden-Ubbersel. Maar door de ons ondertussen overbekende reden (Corona) moeten de wedstrijden worden afgelast. Brecht Toelen, wieler- en vooral veldritgek en inrichter van de jaarlijkse crossen in de duinen van Hechtel zocht samen met het gemeentebestuur van Hechtel-Eksel naar een oplossing. Brecht en zijn team zien het zitten op de wedstrijden van Heusden die op 17 en 18 oktober zouden doorgaan, over te nemen. Op zaterdag 17 oktober kunnen de miniemen en aspiranten er aan de slag. Zondag zijn er wedstrijden voor alle overige categorieën: van nieuwelingen tot en met eliten z/c. De provinciale kampioenschappen voor nieuwelingen, elite 3, beloften en elite 2 verhuizen ook naar dit weekend. Maar dat is niet alles. “Door een beslissing van de Vlaamse Veldritcommissie kunnen nog meer renner aan de slag”, klinkt Toelen tevreden. “De eerstejaars en tweedejaars worden opgesplitst en ook de beloften krijgen een aparte wedstrijd.”
Geen publiek, drie begeleiders per renner die zich vooraf moeten registeren, speciale materiaalpost… de organisatie nam vergaande maatregelen. “We hebben heel hard gewerkt aan een plan waardoor het voor 99% veilig kan. Grote dank aan de gemeente Hechtel-Eksel die ons de kans en het vertrouwen geeft om dit te doen.”
“We zijn strenger dan we eigenlijk moeten, maar zo zijn we zeker dat alles kan doorgaan én veilig is. Stel dat de regels verstrengen tegen midden oktober, dan moeten wij niet meer halsoverkop anticiperen. Krijgen we een plotse piek, dan zijn ook uiteraard onze handen en voeten gebonden. Voorlopig ziet alles er echter goed uit, als iedereen de regels volgt.”
En de wedstrijden in februari? “Die blijven voorlopig op de kalender. Als in oktober alles vlot loopt én de pandemie blijft onder controle, komt er een tweede editie aan het einde van dit veldritseizoen”, besluit Toelen.

Share