Daniëls, Haex en Wouters winnaars in Zutendaal

In Zutendaal stonden de slotwedstrijden van het euregioklassement voor juniores en eliten z/c geprogrammeerd. In beide categorieën was de strijd voor de eerste plaats nog open. Joris Haex wist dankzij een knappe putch de eindzege voor de neus van de Nederlander Hassert weg te snoepen. Rutger Wouters kon zijn geringe voorsprong verdedigen en werd daardoor al voor de derde keer eindwinnaar van dit klassement.
Met in de persoon van Rutger Wouters een nationale kampioen als eindwinnaar is de organisatie van dat euregioklassement bijzonder fier. Ook al is Wouters een vaste klant van deze competitie. De jongste vijf jaar was hij een trouwe deelnemers daaraan. Drie keer werd hij eindwinnaar, één keer tweede (achter zijn huidige ploegmaat Sven Noels) en één keer achtste. “Ik vind het een prachtige competitie” stelt hij. “Toen ik op 1 mei meteen de eerste wedstrijd van deze competitie won, stond het voor mij vast. Ik zou er weer voor gaan. Makkelijk was het zeker niet want voor de slotwedstrijd stond Jari Snyers op amper een handvol punten. Alles was nog mogelijk. Jammer voor Jari kwam hij echter ten val en moest hij opgeven.” Wouters was in Zutendaal niet mee toen acht renners aan de haal gingen. Daarvan bleven er uiteindelijk nog vijf vooraan die spurtten voor de zege. Sven Noels probeerde in de slotronde nog een sprint te ontlopen maar werd in het zicht van de meet weer gegrepen. De zege ging naar de Duitser Weiferbach. 

Bij de juniores moest Joris Haex, die de jongste weken in een blakende conditie verkeert, een achterstand van tien punten goed maken op de Nederlander Hassert. Een moeilijk opdracht waar hij met bravoure en dankzij de steun van Lars Daniëls in slaagde. De twee gingen nog voor half wedstrijd aan de haal. Achter hen legden Haex’ ploegmaats het peloton even stil. Zo konden de twee meteen een grote voorsprong nemen.  Het Limburgs duo Haex-Daniëls gaf alles. De ene voor de dagzege, de andere voor het eindklassement. Allebei slaagden ze in hun opzet. Daniëls behaalde zijn eerste seizoenszege nadat hij door hartklachten pas laat aan het seizoen kon beginnen. Haex zette zijn achterstand van 10 punten uiteindelijk om in een voorsprong van 22 punten.

 

 

Share