De zonen van...

De zonen van Kevin Hulsmans zijn goed op weg om in pa’s voetsporen te treden. Terwijl aspirantje Ferre de bloemen vanuit Meerhout meebracht, behaalde broer Senne al zijn vijfde overwinning. Er was ook een knappe zege voor Nathan Szekely, zoon van Dennis, die in Helchteren zijn eerste overwinning van het seizoen behaalde.-
Vijf officiële zeges en één oefenkoers behaalde Senne Hulsmans dit seizoen al, allemaal in een massaspurt. Zaterdag in Mal toonde hij dat nog eens. Op een behoorlijk geaccidenteerd parcours regende het aanvallen. Het was Alessandro Martocchia, ploegmaat van Hulsmans, die de grootste voorsprong kon nemen en het langst vooruit kon blijven. Maar uiteindelijk liep alles terug samen. “Omdat de laatste bocht op 100 meter van de meet lag, moest je daar als eerste uitkomen”, aldus Senne. “Geen makkelijke opdracht, aangezien net voor die bocht een stuk vals plat lag. Ik zette me daar op kop en bleef daar tot aan de bocht, om dan voluit aan de sprint te beginnen en zo een nieuwe zege te behalen.
In de junioreswedstrijd in Helchteren ging de zege naar Nathan Szekely. De Maaslander counterde in de laatste ronde een aanval van zijn ploegmaat Bervoets en Van Gucht, de twee overlevers van een vroege vlucht van vijf. Toen de vijf bijna gegrepen waren, gingen Bervoets en Van Gucht door. Ze leken voor de zege te zullen spurten, maar Maaslander Szekely besliste daar via een ultieme en sterke jump anders over. 
Zondag in Gruitrode spurtte Daan Stevens van het Truiense Davoteam naar de zege. Hij dichtte in zijn eentje een kloofje van een halve minuut dat iets voorbij halfweg Thielemans en Herrygers hadden bedongen. De drie konden hun voorsprong behouden. In de sprint haalde Stevens het. Goed voor zijn derde zege. 
Er waren dit weekend ook zegebloemen voor Sente Sentjens, ook een zoon van, die in Heverlee de beste was bij de 14-jarige aspiranten.

Share