Dilsen

Datum: 
19 mrt 2017
Categorie: 
nieuw
Dln: 
43
Toptien: 
  1. Quinten Vandermeer
  2. Julien Gaspard
  3. Wout Heylen
  4. Juul Maes
  5. Sam Peeters
  6. Jordan Habets
  7. Sam Poelmans
  8. Tom Smeets
  9. Gianne De Craecker
  10. Yarne Mulders
verslag: 

In Brustem gooide Quinten Vandermeer zijn handen te vroeg in de lucht waardoor hij op de streep nog vooraf werd gegaan door Brent Machiels. Gisteren in Rotem deed hij het weer, gelukkig iets dichter bij de streep en met iets meer voorsprong. Al kwam Julien Gaspard nog gevaarlijk dicht.
In ieder geval was er geen enkele discussie. De eerste zege van Vandermeer is een feit. Daarmee sluit hij een sterk weekend af want ook zaterdag finishte hij in Tessenderlo al in de top tien. In ieder geval een pak beter dan het weekend voordien toen hij in Nieuwrode ten val kwam. De sporen aan het linkerbeen en knie waren nog altijd met grote plakkers verstopt. “Maar het hindert me niet echt meer”, aldus de tevreden winnaar. “Het was hier vandaag een moeilijke wedstrijd om een verschil te maken. Vooreerst is er het vlakke parcours, maar er was vooral de strakke wind die in de open vlakte pal op de neus blies waardoor vooruit rijden quasi onmogelijk was. En op de stroken waar de wind vanachter waaide reed het peloton zo snel dat wegblijven bijna niet mogelijk was. Er waren tal van pogingen maar ik had al vlug begrepen dat het verstandiger was om me te sparen voor de sprint.”
Een goede keuze zo bleek. Met de wind pal in de rug richting aankomst was het zaak om snel te beginnen om je zo niet te laten insluiten. “Dat was ook de bedoeling, maar het lukte niet meteen omdat ik even ingesloten zat tussen twee renners. Daardoor moest ik wachten tot er ruimte kwam. Eens die er was ben ik meteen in het gat gedoken en heb ik alles gegeven tot ‘bijna’ aan de streep”, lacht Quinten.