Donk

Datum: 
2 okt 2016
Categorie: 
jun
Dln: 
47
Toptien: 
  1. Sylvain Miniquet
  2. Kilian Delwiche
  3. Mitch Groot
  4. Stijn Daemen
  5. Michael Delbaen
  6. Seppe Galicia
  7. Arne Marit
  8. Lotte Kopecky
  9. Bjrorn Vandebeek
  10. Stef Claes
verslag: 

Terwijl het er bijna een ganse wedstrijd naar uit zag dat de overwinning voor één van de drie koplopers Mitch Groot, Stijn Daemen of Bjorn Vandebeek zou gaan, was het uiteindelijk Sylvain Moniquet die verrassend het laken naar zich toe trok.

Al na amper tien kilometer ging het trio Vandebeek, Daemen, Groot aan de haal. Drie jongens die stuk voor stuk hardrijders zijn. Ze pakten snel driekwart minuut voorsprong. De koers leek gereden. Tot zich uit het peloton een groepje van veertien afscheidde met daarbij de opvallende aanwezigheid van de dames Lotte Kopecky en Jolien D’Hoore die in Donk als voorbereiding op het WK tussen jongens nog eens tot het uiterste wilden gaan. De veertien naderden snel op de het leiderstrio maar bleven dan toch ronden lang op een kleine halve minuut hangen. Uiteindelijk werd het kloofje op twee ronden van het einde dan toch gedicht.

Toch werd het geen spurt. Eerst probeerde Joost Donders de anderen te verrassen maar hij werd weer gegrepen. Meteen daarna ging Sylvain Moniquet zijn kans. De knaap uit Landen pakte enkele honderden meters en behield die tot op de streep. Goed voor zijn eerste seizoenszege.