"Een wereld van verschil"

 

Nu Jari Snyers zijn diploma op zak heeft, krijg hij van zijn ouders de kans om alles op het wielrennen te zetten. “Een wereld van verschil en nu voor mij echt duidelijk waarom het de voorgaande jaren wat minder vlotte”, stelt hij. Zaterdag behaalde hij in Amay zijn eerste overwinning. Volgend weekend hoopt hij in de Triptique weer te scoren.  

 “Nog eens kunnen winnen doet heel veel deugd”, glundert Jari Snyers. “De laatste keer dateert van augustus 2016 in Hasselt-Rapertingen, de oefenwedstrijd op Terlaemen in 2017 niet meegerekend. Dus het werd nog eens tijd. Vorig jaar was ik er een paar keer heel dicht bij. Het was toen telkens net niet. Idem vorige week in Ursel. Daar was ik echt goed en werd toch pas derde. Ik kwam toen net iets te laat mee vooraan. Te laat om nog vol voor de zege te kunnen spurten. Afgelopen zaterdag in Amay vielen de puzzelstukjes eindelijk wel perfect in elkaar met een prachtig resultaat als gevolg. Ik weet het... winst in dat soort wedstrijd volstaat zeker niet om te solliciteren voor een profcontract, wat toch wel mijn doelstelling is. Maar het is alvast een begin. Het geeft me in ieder geval het gevoel dat ik nog kan winnen en dat ik momenteel ook heel goed bezig ben.”

Voor de bijna 22-jarige Jari Snyers is het dit jaar een belangrijk wielerjaar. Als dubbele nationale nieuwelingenkampioen leek een wielertoekomst voor hem weggelegd. Akkoord, niet alle nieuwelingenkampioenen hebben het nadien als renner gemaakt. Maar twee keer kampioen... Dan zijn de verwachtingen hoog. Toch is het er nog niet echt uitgekomen. “Ik begrijp nu echt wel waarom”, benadrukt Jari. “Mijn studies bedrijfsmanagement kwamen altijd op de eerste plaats. Ik heb nooit tweede zit gehad. Maar dat komt niet vanzelf. Daarvoor moet je hard werken. Fietsen was de voorgaande jaren een grote bijzaak. Vaak was het na 6 uur nog zoeken naar wat trainingstijd. Nu ik het diploma op zak heb, krijg van mijn ouders één of twee jaar de kans om alles op het wielrennen te zetten. Echt waar... dit is een wereld van verschil. Nooit eerder kon ik zo goed voorbereid aan een seizoen beginnen. Na deze overwinning in Amay is het nu aan mij om me in de grote koersen te tonen. Misschien volgend weekend al in de Triptique? 

 

Share