Een winnaar in de aanbieding

Twee weken geleden behaalde Michael Bervoets in zijn eigen achtertuin in Heusden-Eversel zijn eerste veldritzege van het seizoen. Afgelopen zondag bracht hij andermaal de zegetuil mee naar huis. Dit keer was hij de beste in Hofstade op een parcours dat hem nochtans niet lag. Bervoets nam van bij de start het heft in handen en hield stand tot het einde. Uiteraard is hij daar heel blij mee, al had hij zondag zonder twijfel liever aan het EK deelgenomen. Momenteel komt hij daar echter nog niet voor in aanmerking.
“Ook al heb ik nu al twee overwinningen op zak, top ben ik zeker nog niet”, stelt hij. “Ik kampte niet zo lang geleden met ijzertekort waardoor ik het een tijdje wat rustiger aan moest doen. Daardoor werd mijn voorbereiding op het veldritseizoen wat in de war gestuurd en ben ik nu zeker nog niet goed genoeg om op internationaal niveau mee te strijden. Dus dat ik voor dit EK geen deel uit maakte van de nationale ploeg, was voor mij zeker geen verrassing. Uiteraard hoop ik me snel in de gunst van de nationale coach te rijden. Winnen is daarvoor een goede optie”, lacht Michael die zich in februari in Hechtel tot provinciaal veldritkampioen kroonde door toen verrassend favoriet Ryan Cortjens achter zich te laten. “Een titel waar ik heel fier op ben. In Heusden droeg ik de trui voor het eerst in een wedstrijd en won. Nochtans had ik vooraf even getwijfeld om er mee te starten. Ik had de trui nog maar één keer gedragen. Dat was tijdens een trainingstocht en uitgerekend toen reed ik twee keer lek. Een beetje bijgelovig als ik ben, vreesde ik dat er een vloek op die trui zou rusten”, lacht Michael. “Maar om in mijn eigen Heusden te schitteren voor mijn supporters, wilde ik hem daar toch dragen. Geen vloek dus want ik won.”
Afgelopen zondag in Hofstade won hij weer. Dit keer weliswaar weer zonder die kampioenentrui om de lenden. “Ook al moet ik eind dit jaar afscheid nemen van mijn huidige sponsors. Toch blijf ik hen heel dankbaar voor de kansen die ze me de jongste jaren gegeven hebben. Daarom wil ik hen nog zo vaak mogelijk in beeld brengen.”
Ondanks een tweede plaats in Hoboken en nu toch al twee overwinningen op zijn conto, ziet de toekomst van de Limburgse kampioen er voorlopig niet heel helder uit. “Zo is dat”, knikt Michael. “Momenteel ben ik zelfs niet zeker of ik dit seizoen zal kunnen uitdoen en aan de kampioenschappen zal kunnen deelnemen. Vorige week in Neerpelt kregen we te horen dat ik eind december mijn materiaal zal moeten inleveren omdat voor mij blijkbaar het verhaal bij mijn huidige ploeg Acrog-Vastgoedservice stopt. Als er geen oplossing voor mij is, zie ik mezelf genoodzaakt om het veldritseizoen vroegtijdig te beëindigen. Veldritmateriaal is duur. Mijn ouders hebben al zoveel geïnvesteerd in mij. Ik kan hen niet vragen om voor een paar maanden cross allemaal nieuw materiaal aan te schaffen. Indien er in januari geen oplossing is, zal ik me vanaf dan voorbereiden op het wegseizoen in de hoop daar hoge ogen te gooien. Tijdens de weinige wegwedstrijden die ik afgelopen zomer als voorbereiding reed, heb ik getoond ook daar mijn mannetje te kunnen staan. Ik won er trouwens eentje van.”
Indien Michael Bervoets de komende weken blijft presteren zoals hij nu bezig is, moet er voor hem ongetwijfeld in een veldritploeg een plaatje zijn. Een winner kunnen ze toch overal gebruiken. Niet?

Share