Eerst selectie dan afgelasting

We kregen enkele dagen geleden de selecties voor de klimkoersen in Vresse-sur-Semois binnen. Deze klimkoersen zouden op 12 en 13 augustus georganiseerd worden. Zouden, want men meldt ons weliswaar nog officieus (maar niemand die er aan twijfelt dat het ook officieel zal worden bevestigd) dat ze niet zullen doorgaan. De burgemeester van de gemeente heeft besloten om alle evenementen en dus ook wielerwedstrijden op zijn grondgebied tot 31 augustus te verbieden. 
Men vreest dat het niet alleen bij deze afgelasting zal blijven, maar ook andere organisaties dat voorbeeld noodgedwongen zullen moeten volgen.
Ook in Limburg zijn het aantal wedstrijden die in augustus zullen doorgaan zeer beperkt: amper drie. De eerste is de junioreswedstrijd op 16 augustus in St.-Lambrechts-Herk. Dan is het wachten tot 30 augustus wanneer in Borlo de Belgische kampioenschappen tijdrijden zullen doorgaan. Op diezelfde dag zullen er ook in Heppen-Leopoldsburg wedstrijden voor miniemen en aspiranten zijn. De dag nadien staat er ook nog een junioreswedstrijd in Mal-Tongeren gepland. En dat is het voor de maand augustus. Povertjes dus. 

Share