Eugeen Vandijck is overleden

Men meldt ons van Peerder Pedaal dat zopas hun bestuurslid Eugeen Vandijck is overleden. De al wat ervaren Limburgse wielerliefhebbers kennen hem ongetwijfeld. Misschien niet van naam, maar wel van aanzicht. Eugeen was een fervente wielerliefhebber die van Peer naar de Luikersteenweg in Hasselt verhuisde, maar steevast op pad ging met de alom gekende Jean en Jean (Bollen en Brebels). Waar je die twee zag, zag je ook Eugeen. Een week geleden werd hij getroffen door een hartfalen waaraan hij op 18 juni is overleden. Eugeen mocht amper 76 jaar worden. Op 1 juli zou hij 77 worden. Veel te jong dus.
We sturen uiteraard op de eerste plaats zijn familie, maar ook zijn vele vrienden en zeker de mensen van Peerder Pedaal onze oprechte deelneming.
Op de twee onderstaande foto’s zie je Eugeen (links) samen met zijn grote vriend Jean Bollen (rechts) in gezelschap van de toenmalige wereldkampioen Gerrie Knetemann voor de ‘Nacht van Peer’ in 1978. Wie weet kunnen Eugeen en Gerrie, god weer waar,  verder keuvelen over de mooie wielersport want Knetemann heeft dit aardse leven al een hele tijd geleven verlaten. Hij overleed in 2004 en mocht slechts 53 jaar worden.
Op de tweede foto zie je Eugeen helemaal links tijdens de allerlaatste 'Nacht van Peer'.

Share