Fenomenaal is het gepaste woord

Ryan Cortjens is de Mathieu Van der Poel bij de juniores. Ook de knaap uit Lanaken is momenteel onklopbaar en wint op alle parcours. Op de zware omlopen zoals Gavere, Overijse, Namen toonde hij zijn pure kracht. Op omlopen zoals Hasselt, Essen en nu ook Zolder liet hij het publiek genieten van zijn technische bagage en snelheid. In Zolder legde hij rondjes af aan een gemiddelde snelheid van meer dan 25km/u. Fenomenaal voor een knaap van 18. Iedereen die af en toe als wielertoerist eens een tochje maakt op de weg, weet dit zeker naar waarde te schatten.
Het duurde niet lang eer Cortjens in Zolder afstand nam van de tegenstand. Eerst vormde zich een kopgroep van vijf renners. Maar tijdens de derde ronde, slag Ryan op een technische passage een kloofje. In geen tijd bouwde hij die uit tot 15 seconden om dat verschil de volgende ronden nog verder uit te diepen. Even leek een lekke band nog roet in het eten te strooien. Maar gelukkig voor Cortjens was zijn voorsprong groot genoeg. "Het doet deugd om na Hasselt en Zonhoven andermaal in eigen gouw ge kunnen winnen", wilde Cortjens na afloop nog kwijt. 
Cortjens haalde het met ruim verschil. Zijn zesde overwinning op rij waardoor hij sinds zijn zege in Hasselt, begin december, ongeslagen blijft.

Ook een dikke bravo voor belofte Timo Kielich. Zoals wel eens meer, miste de Alkenaar ook nu weer totaal zijn start waardoor hij als laatste de bossen van Terlaemen indook. Wat hij daarna uit zijn kuiten perste, was net als de prestatie van Cortjens ook fenomenaal. Hij rolde quasi het hele deelnemersveld op om net voor het opdraaien van de laatste rechte lijn aan te sluiten bij een groepje dat zich klaar maakte voor een spurt voor de derde podiumplaats. Kielich ging op zijn elan door en spurtte naar die zo fel begeerde podiumplaats. Een prestatie om U (met een hele grote, vette letter) tegen te zeggen. 

Share