Fiets van Kielich gestolen

Zaterdagavond, de dag voor de internationale mountainbikewedstrijd in Milaan waarvoor Timo Kielich door de nationale bondscoach was geselecteerd, werd de fiets van de knaap uit Alken ontvreemd. Omdat hij maar over één mountainbike beschikt moest hij van start gaan met de fiets van Emeline Detilleux. Absoluut niet zijn maat maar omdat hij toch daar was, wilde Timo toch graag starten.
“In die omstandigheden was het resultaat uiteraard totaal van ondergeschikt belang maar bij wijze van training was het in ieder geval beter dan niks,” aldus Kielich.
Een competitieve mountainbike om aan wedstrijd op dit niveau deel te nemen kost een pak geld. “Daarom dat ik er ook maar eentje heb”, glimlacht Timo groentjes. “Gelukkig gesponsord maar dat is de laatste jaren ook niet meer zo evident. De tijd dat je zomaar overal een mountainbike ter beschikking kreeg, is lang voorbij. Het wordt afwachten of mijn persoonlijke sponsor mij een andere bezorgt. We hebben in Milaan uiteraard aangifte gedaan van de diefstal, doch de kans dat we de fiets terug zien is natuurlijk zo goed als onbestaand. Blijkbaar is dat in die streek een groot probleem. Niet alleen de Belgische ploeg kreeg bezoek van dieven. Ook andere teams. Trouwens dit is niet het eerste jaar dat de organisatie daarmee te kampen krijgt. Ze denken er nu zelfs aan omwille daarvan te kappen met het inrichten van deze wedstrijd. Voor hen is de maat nu vol. Van de Belgische ploeg werd alleen mijn fiets gestolen. Het was de enige die nog in de bestelwagen stond. Tijdens de zaterdagtraining hadden de anderen hun mountainbike gebruikt, terwijl ik met mijn wegfiets was gaan losrijden. Vandaar dat enkel nog mijn mountainbike in de bestelwagen stond.”
Hoe moet het nu verder? “Het is te hopen dat de verzekering tussen komt en dat ik zo snel mogelijk een nieuwe fiets ter beschikking heb anders moet ik noodgedwongen voor de volgende wedstrijd passen. En die komt er al over twee weken in Marseille aan. De tijd dringt dus.”

Share