Fraai voor sponsor Davo

 “Rosmeer is inderdaad één van de lastigste omlopen in onze provincie. En omdat er nu op het normale parcours wegeniswerken waren, werd het nog een beetje verzwaard.”
Blijkbaar geen probleem voor Joris. Samen met zijn ploegmaat Ward Van Dijck ging hij al behoorlijk vroeg in de wedstrijd aan de haal. “Eerst reden er tien renners weg, met daarbij vier ploegmaats. Hoogste tijd voor mij om ook in actie te schieten. Ik perste er een sprintje uit en dichtte de kloof. Maar plots was in die kopgroep de samenwerking zoek. Ik ben dan in mijn eentje doorgegaan en kreeg Ward Van Dijck mee. Uiteraard vonden we mekaar meteen. Elke ronde wisten we onze voorsprong uit te bouwen. Aan de meet bedroeg die zelfs meer dan vier minuten, maar dat zal vooral geweest zijn omdat men in het peloton op het einde niet echt meer gekoerst heeft.”
Haex noch Van Dyck hadden al een koers gewonnen. Wat spreekt men dan af? “Ik was onderweg, en zeker op de helling, de beste van ons twee. Ward zal dat zeker toegeven. Indien we tot op de meet echt gekoerst hadden, dan had ik zeker ook gewonnen. Maar onze ploegleider wilde graag dat we hand in hand over de streep zouden bollen. Mooi voor het team. Dat hebben we dan ook gedaan. Maar omdat ik als eerste over de streep reed, staat dat zegestreepje alleen achter mijn naam.”
Ook zaterdag in Helchteren had Haex mogelijk kunnen winnen. “Toen won mijn ploegmaat Tuur Dens. Omdat ik de jongste weken een paar keer voor hem had gereden, wilde hij graag wat terug doen. Hij zou mij in de spurt niet kloppen. Maar omdat het vol wind van achter was en dus een spurt puur op snelheid, was dat niets voor mij. Daarom hebben we toch maar de kaart van Tuur getrokken.” Een goede keuze zo bleek. En meteen staat ook het team Davo na een aarzelende seizoenstart weer op de kaart. 

Share