Frisse maar vooral sterke Bonneu

In de slotwedstrijd van de Beker van België in Jemeppe heeft Kamiel Bonneu andermaal getoond dat hij klimmerskwaliteiten bezit. In de slotfase reed de knaap uit Achel in zijn eentje naar een ruime kopgroep, ging op zijn elan door, om uiteindelijk solo als winnaar over de eindstreep te bollen. 
“Ik sta er zelf van te kijken, dat ik deze lastige wedstrijd toch heb kunnen winnen”, aldus Bonneu. Nochtans hervatte de Achelaar pas half augustus de competitie, nadat hij eind juni op training aan een val een sleutelbeenbreuk overhield. “Het duurde toch enkele weken vooraleer ik opnieuw het ritme te pakken had. Maar de jongste veertien dagen ging het weer prima”, stelt Kamiel, die door de gedwongen pauze nog koershonger en frisheid heeft. 
“Maar omdat de afgelopen week mijn eerste week op kot was, heb ik totaal niet kunnen trainen. Gelukkig verlies je in die enkele dagen niet alle conditie, al speelde tijdens de koers de verkoudheid van afgelopen week toch op. Daarom was ik ook niet mee met die vlucht van vijftien. Ik heb geprobeerd ernaartoe te rijden, maar mijn ademhaling stokte, zodat ik terug naar af moest. Op dat moment voelde ik me echt niet goed en dacht dat voor mij de koers over was. Na 80 km kwamen we in de heuvelzone en daar voelde ik me meteen beter. En dus probeerde ik het nog eens om naar de leiders te rijden. Dit keer wel met succes. Plots kreeg ik vleugels. Op vijftien kilometer van de meet ben ik dan mijn kans gegaan, samen met Vandenabeele. Even later kwam mijn ploegmaat Stijn Daemen ook aansluiten. Op iets mee dan vijf km van de finish ben ik dan alleen gegaan en behaalde zo mijn vijfde seizoenszege.”

Share