Genkenaren op het EK

Twee keer werd een Limburger beste landgenoot op het EK in het Nederlandse Alkmaar. Dat het ook twee Genkenaren zijn, zal wel toeval zijn zeker? Vrijdag finishte Milan Fretin na een zeer aanvallende wedstrijd, waarin hij de krachten niet spaarde, als 14de. Met die prestatie mag hij tevreden terugblikken op het EK. "Aanvankelijk was het de bedoeling om voor nationaal kampioen Arnaud De Lie te rijden. Maar die kwam ten val waardoor we het geweer van schouder moesten veranderen en ik mijn eigen kans mocht gaan. Ik heb gedaan wat ik kon. Op het einde zat ik er wat door maar ik ben tevreden. Vanaf nu gaat de focus naar het WK op de piste dat van 14 tot 18 augustus in Frankfurt doorgaat."
Bij de beloften spurtte Gerben Thijssen naar de zesde plaats. Bij het aanzetten van de sprint zat hij iets te ver waardoor hij niet kon meedoen voor de zege. Jens Reynders werd 17de.
Reactie van Gerben Thijssen op SPORZA.BE

Thijssen: "Miste zelfvertrouwen. Ik dacht te veel na door Lambrecht"

Thijssen had het graag beter gedaan dan de zesde plaats: de renner van Lotto Soudal was de vooruitgeschoven sprinter van de Belgische ploeg, maar miste zelfvertrouwen. "Heb ik dat wel, dan sprint ik hier sowieso naar een tweede plaats en dat is doodjammer, want ik wilde Bjorg eren met een mooi resultaat."

"Ik heb de hele koers afgezien, liet dat ook weten aan de bondscoach en zat heel vaak achteraan dat eerste pelotonnetje", begon Thijssen. "Ik schoof wel op, maar verzeilde weer achteraan, iedere keer opnieuw."

"Ik mis gewoon vertrouwen in de koers, want aan mijn benen lag het niet. Ik had echt toegewerkt naar dit EK. Door wat gebeurd is met Bjorg, was ik volledig van de kaart. Dat speelt al de hele week, het was mentaal heel zwaar. Ik wilde hem eren met een mooi resultaat, maar ik dacht gewoon te veel na tijdens de koers en dat mag je niet doen. Ik liet me voortdurend wegdrummen en dat mag je niet laten gebeuren."

"Ik vertelde ook dat ik niet wou sprinten, want ik voelde me slecht, maar uiteindelijk was dat niet waar, want ik had nog enorm veel kracht in die sprint.  In de finale pepte Stan Dewulf me op, zei hij me dat ik toch mee moest sprinten", vervolgde Thijssen.

"En op het eind pakten we die vluchters nog. Ik had er wel vertrouwen in dat we hen nog zouden grijpen. In de sprint zat ik veel te ver, 25e of 30e positie. Toen ik aanzette, zat er nog veel "macht" op, kwam ik nog heel dicht, maar ik kwam gewoon van te ver. Ook in de sprint dacht ik nog te veel na en dat mag eigenlijk ook niet. Maar dat is normaal na wat er gebeurd is. Ik moet echt werken aan mijn mentale sterkte, want dat moet beter in de volgende koersen."

Share